Házasság hete
Egyéb

2016. február 7. vasárnap

A mostani Házasság hete 2016. február 7-14-ig tart és arcai Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész és felesége, Hegedűs Katalin lesznek. Az általuk választott mottó pedig: „A szeretet: szenvedély és döntés”.

A programokról háttérként:

Igyekeztünk most is színvonalas, értékes központi programokat összeállítani; idén még célzottabb figyelmet fordítva a fiatalokra. Hiszen az előző évek tapasztalatai is azt mutatják, hogy a fiatalok, a párválasztás, elköteleződés előtt állók ki vannak éhezve a beszélgetésekre, a témában megtudható ismeretekre; a tapasztalatokra, a megosztott megjárt utakra.

Hegedus_par.jpg

A központi programok között idén lesz Nyitó Istentisztelet a Budapest-Fasori református templomban, Kendőzetlenül a házassági intimitásról – Varga György és Anikó házassággondozók, a baptista Családi Szolgálat vezetőinek előadása az Aranytíz Kultúrházban, Családbarát szemlélet, munka-magánélet egyensúly konferencia a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében a  Magyar Tudományos Akadémián,Szenvedély és elkötelezettség: tűz és víz? - A házasság kulisszatitkai előadás Kovács Károly pszichológus, családterapeuta és felesége, Kovácsné Ember Katalin mentálhigiénikus tolmácsolásában a TIT Stúdióban.  Arcok és harcok - Beszélgetés a házasság hete idei arcaival és olyan házaspárokkal, akik hisznek az örök hűségben címmel est az ELTE ÁJK Aula Magnában Keresztes Ilona az MTVA Kossuth Rádió vezető szerkesztője moderálásával, valamint az „arcokon” kívül Krúdy Tamás, a Nők Lapja vezető szerkesztője és felesége Krúdy Zsófia, Madarász Isti filmrendező és felesége Kerekes Monika részvételével. Itt is szerettünk volna a fiatalok körében is ismert, érdekes, fiatal házaspárokat bevonni, akik értékrendjükkel, életükkel, tapasztalataikkal, történeteikkel segíteni tudják a házasság előtt állókat,  vagy az esetleg az elköteleződés irányában bizonytalankodókat, megmutatva a házasságok szépségeit, nehézségeit is; azt is, hogy megéri belevágni. Lesz még  Áldással egybekötött koncert a Deák téri evangélikus templomban a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Cantate vegyeskara és Jubilate gyermekkara részvételével, Sapszon Ferenc karnagy közreműködésével, valamint Záró Szentmise a Budapest-Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz plébániatemplomban, ahol a főcelebráns Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottságának elnöke lesz.

A leginkább impozáns program pedig a Pesti Vigadóval való együttműködés tető alá hozásával egy ingyeneskoncerttel egybekötött beszélgetés lesz február 9-én, kedden, 19 órától a Vigadó dísztermében. Hegedűs Endréékkel Süveges Gergő beszélget majd egy szép koncert részeként. Itt a célunk az volt, hogy ahogyan a Házasság hete központi programjai között mindegyik ingyenes a közönség számára, lehessen ez is az! Hogy egy évben legalább egyszer azok is eljuthassanak egy-egy ilyen célú kulturális eseményre; filmvetítéssel, koncerttel egybekötött beszélgetésre, párkapcsolati témájú színvonalas előadásra, akiknek kevésbé van lehetőségük ilyen alkalmakon részt venni. Ráadásul így egy gyönyörű magyarországi helyszínen - amit ebben a formában be is lehet mutatni sokaknak - tud megvalósulni egy nagyszabású esemény.

Programok részletesen

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)