B 49 - az iskolagyülekezet

Révész Balázs, 2014. szeptember 6. szombat

“Ezután az Úr kijelölt a tanítványai közül további hetvenkét tanítványát és kettesével elküldte őket azokba a városokba és helyekre, ahova menni szándékozott. (...)

csuhaantal.jpg

Látjátok, milyen sok az aratnivaló, és milyen kevés az aratómunkás (...) Ha olyan városba értek, ahol szívesen látnak titeket, fogadjátok el, amivel megkínálnak, és nyugodtan egyétek meg.(Lukács evangéliuma 10. rész.)

Jézus egy nagyon egyszerű tanácsot adott hetvenkét tanítványának;  ha olyan helyre értek, ahol szívesen fogadnak benneteket, menjetek be, és töltsetek időt velük, beszéljetek az evangéliumról. Ha olyan helyre értek, ahol nem fogadnak Titeket, menjetek onnan.

Bárhova megyünk, az elfogadás az egyik legnagyobb ajándék, amit vendéglátóként adhatunk, és vendégként fogadhatunk. Ezzel az elfogadással, és szeretettel találkoztunk Nagyhalászon is a Baptista Szeretetszolgálat munkatársaiként.  

Amikor először beléptünk a Csuha Antal Baptista Általános Iskolába, azt éreztük, itt dolgunk van. Itt kell maradnunk. Azt a befogadást, és vendégszeretet, amit a helyi iskola igazgatója, Petró László mutatott felénk, egyértelművé tette: Istennek terve van az itt élőkkel. Egy angol tábor keretén belül, egy hétig vendégeskedtünk az iskolában, ahol 11 amerikai önkéntes vállalta, hogy játékos, vidám programokat szervez a helyi általános iskola mintegy 130 részt vevő tanulójának. Volt zene-, bibliaismeret-, amerikai kultúra-, és természetesen angol oktatás is. Nagyon nagy segítségünkre voltak a helyi iskolai segítők, akik a csoportok koordinálásában segítettek, valamint tolmácsaink, akik  a nyelvi akadályok leküzdésében vállaltak szerepet. A hét folyamán több rászoruló családnak is tudtunk segíteni, egy-egy élelmiszercsomaggal. Az Észak-Karolinából érkezett baptista csapat kora reggeltől, késő délutánig, három foglalkozási helyszínen tartott kézműves, ének, és bibliaismeretet foglalkozásokat. A hét zárásaként a tornateremben tartott istentiszteleten a gyerekek elő is adták a héten tanultakat, ahova eljöttek a szüleik is. Mező Misi bizonyságtételében elmondta, hogy hogyan változott meg az élete, mióta találkozott Jézussal, majd Pintér Béla énekelt a helyi csemetékkel együtt. Szenczy Sándor az evangélium hírdetése után döntésre hívta a jelenlevőket, ahol az iskola igazgatója, és a tanári kar nagy része, és sok diák, és szülő is jelezte, Isten mellett akar dönteni.

A legnagyobb ajándékot, amit valaha is lehet adni, kaptuk meg ezen a héten. Isten Új életekkel ajándékozozz meg minket. Olyan döntések születtek, amelyek nem csak egy ember életét változtatták meg, hanem egy egész városét. Nem mehetünk el a tény mellett, hogy az evangélium ma is Isten ereje, dolgozik bennünk, és rajtunk keresztül. Az ami elindult Nagyhalászon, történelmi. Tervezzük a következő lépéseket, hogy hogyan tudunk közösségben  lenni azokkal, akik szerte az országban, hasonló módon, már meghozták az iskoláinkban ugyanígy a döntésüket, és válaszoltak az evangélium üzenetére. A tavaszi időszakban tavaly Szenczy Sándor, kilenc baptista fenntartású iskolában beszélt a diákok előtt Istenről, a hitről, személyes bizonyságait megosztva.

A “Mennyei-pokoli” történeteket követően, közel 1000 diák  hozott döntés Jézus mellett.  Erre a kihívásra alakult meg a Baptista Szeretetszolgálat B49 nevű csoportja, ahol munkatársainkkal, 8 iskolalelkészünkkel, és országszerte mintegy 60 önkéntesünkkel közösen szeretnénk segíteni az iskolai oktatásban részt vevő diákok hitéletét, és lelki növekedését. 16.000 diák várja, mintegy 49 iskolában az evangéliumot, és ennek a szolgálatnak te is a részese lehetsz. Ha szeretnél önkéntesként részt venni ebben a programban, kérlek jelentkezz online a http://u4.hu/x/b49onkentes címen. Várjuk azok jelentkezését is, akik közbenjáró imádkozásban, anyagi támogatással,  vagy más módon tudják segíteni ezt a munkát, a 06-20-945-4664-es telefonszámon. 

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)