Több, mint iskola

baptistasegely.hu, 2013. július 13. szombat

Amikor egy évvel ezelőtt a Szeretetszolgálat fenntartásába került az ország különböző pontjain közel negyven oktatási intézmény, azt tűztük ki célként, hogy iskoláink a fenntartóváltás következtében stabilabb háttérrel, sokféle hozzáadott értékkel működhessenek.

baptistasuli1.jpg

"A baptista iskola, több mint iskola”. De mit jelent ez mondjuk egy nyírségi kistelepülésen?

Holland támogatókkal érkeztek kollégáink Lónyára, a fővárostól 330 km-re lévő beregháti településre. A 18 holland önkéntes az óvodai bútorok felújításával, festésével segített. No meg 100 környékbeli rászoruló családnak osztottak élelmiszereket és ruhaneműt.

Máshol mást jelent ugyanez a mottó. A nyári időszakban több mint húsz iskolában szervez angol táborokat tanulóinknak a Baptista Oktatási Központ. Az Egyesült Államokból érkeznek azok az önkéntesek, akik délelőttönként angolra tanítják a gyerekeket. Délután közösségi programok, játék és sportversenyek várnak a gyerekekre.

“ Olyan önkéntesek, akik ugyan nem mindannyian kifejezetten nyelvtanárok, ám már van ilyen irányú tapasztalatuk. Texas államból érkezettek között akad tanár, orvos, könyvtáros és farmer: többségük az idősebb korosztályhoz tartozik. Ők bevándolóknak oktatnak angol nyelvet például olyan amerikai gyülekezetben, ahol háromszáz ilyen „diák” tanulását és ezzel beilleszkedését, új életét segítik.

A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő seregélyesi és sárosdi általános iskolákban önkéntes alapon hirdették meg a gyerekek és a szülők között az angol nyelv tanulásának lehetőségét.

A jelentkezők hétfőtől péntekig vesznek részt a nyelvi tábor foglalkozásain: délelőttönként mintegy kétszer másfél órában szövegértési feladatokat oldanak meg, illetve beszélgetéssel gyakorolnak az amerikaiakkal. (Akik saját költségükön utaztak hozzánk.) A tolmácsok délutánonként sportprogramot szerveznek a táborozóknak.” – számolt be a múlt heti táborokról a Fejér Megyei Hírlap.

Forrás

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)