Baptista Szimfonikusok az Arénában

Kovács Viktória, 2014. december 19. péntek

Karácsony táján egymást érik a különböző gyülekezeti és helyi közösségi zenei-kulturális rendezvények. A Baptista Szimfonikusok programját látva azonban nem volt kérdés, hogy nagyszerű két órának nézünk elébe.

karacsony1.jpg

A szimfonikusok koncertje egy sorozat részeként, Pécs és Debrecen után Budapesten a Papp László Sportarénában került megrendezésre. A gálaműsor a 2013-as cipősdoboz-akció köszönőfilmjével vette kezdetét. A nézők betekintést nyerhettek abba, hogyan indult az a szolgálat, amely ma már több mint 40 ezer rászoruló gyermek karácsonyát teszi valódi ünneppé. Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy egy-egy ajándék mögött mindig egy ember szeretete áll, amellyel megpróbálja elgondolni, minek is örülne az az ismeretlen kisgyermek, aki megkapja.

Dr. Almási Kornél Zsolt, a BTA művészeti rektorhelyettese kifejezetten erre az adventi koncertsorozatra szervezte meg és vezényelte a szimfonikusokat, összeállította a műsort, valamint több darabot saját feldolgozásában hallhattunk. A zenészek muzsikáját a Baptista Teológiai Akadémia kibővített kórusa tette még felemelőbbé.

Az első blokk végén szolgálatkész munkájukért, a közösségért folytatott kiemelkedő, példamutató tevékenységükért vehettek át kitüntetéseket a baptista intézmények szociális és oktatási területein dolgozó munkatársak. A legrangosabb Spurgeon-díjat idén Chaplár József kapta, míg a debreceni koncerten ezt a kitüntetést Papp József nyugalmazott lelkipásztor vehette át.

A második blokkban a fiatalabb generáció nagy ovációval fogadta Henderson Dávid, Szabó Balázs és Pintér Béla dalait. Újszerű volt és dinamikussá tette a prédikációt, hogy egymással felváltva hirdették a karácsonyi üzenetet Papp János egyházelnök és Szenczy Sándor, a szeretetszolgálat elnöke. Megható volt, hogy az egyenes és egyértelmű üzenet után többen jelezték, hogy szeretnék megismerni és követni az Urat, aki új életet adhat mindannyi unknak. A szimfonikus zenekar kíséretében előadott szólójával csodálatos élménnyel ajándékozta meg hallgatóit Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, és Szappanos Tibor, a Magyar Állami Operaház magánénekese.

karacsony2.jpg

A repertoárt úgy válogatták össze, hogy a műsor minden korosztály számára tartalmazzon ismert zeneszámokat, darabokat, illetve a külsős nézők ízelítőt kapjanak a baptista zenei élet sokszínűségéből. Révész Szilvia és Varga György, az est műsorvezetői prof. Dr. Almási Tibort, a BTA rektorát kérték fel az áldáskérő imádságra. A közönség örömmel zengte együtt a Nagy Király című záróéneket, hódolva Krisztusnak, akiről adventi várakozásunk valójában szól. Bár a rendezvény végül közel háromórásra sikeredett, mégis feltöltődve, mosolyogva jöhettünk el a koncertről.

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)