Egyházkerületi hajókirándulás Visegrádra

Papp Szabolcs, 2014. július 11. péntek

A Budapesti Baptista Egyházkerület hosszú évek után ismét hajókirándulásra invitálta a kerület gyülekezeteit.

hajokiranduals.jpg

A szervezők meglepve tapasztalták, hogy különösebb propaganda nélkül is rövid időn belül közel 850-en jelentkeztek a jeles eseményre. Így az eredeti tervekhez képest egy második hajó bérlése is szükségessé vált.

A verőfényes pünkösdhétfői napsütésben a Hunyadi és az Esztergom nevű hajók kötelékben haladva szelték a Duna habjait, miközben a fedélzeten a pengetősök fáradhatatlanul játszották a jól ismert baptista énekeket. A zeneszó az énekhangokkal együtt messze megelőzte a kényelmesen haladó hajókat, így a Vácott fölszállásra várakozók már a hajók érkezése előtt énekben csatlakozhattak a Pestről érkező, hajókban utazó testvériséghez.

Ahajók ezután már csak a festői Visegrádon kötöttek ki. A partot ért több mint nyolszáz fős alkalmi gyülekezet először dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor igei buzdítását hallgathatta meg, majd sor került az ebéd elfogyasztására.

meszaroskalman.jpg

Szerény ellenérték fejében a vállalkozó kedvűek marhanyakból és lábszárból készül levest kóstolhattak a váci testvérek jóvoltából. Az étkezési időt követően a kirándulni vágyók, némi hegymászást követően, önfeledten gyönyörködhettek a Visegrádi vár által nyújtott páratlan panorámában. A hazaindulás idejét a hajókürt hangja jelezte, a beszállás után a magas vízállású Duna sodrását kihasználva a hajók rövid idő alatt maguk mögött hagyták a megkapó szépségű Dunakanyart, a Vácott kiszálóknak hamarosan véget is ért a hajókirándulás, majd nemsokára Pesten is biztonsággal kiköthetett a két hajó, a kirándulók népes tábora pedig szép emlékekkel, a megelégedettség érzésével távozhatott otthonába. A nagy érdeklődésre való tekin- tettel jövőre lehet, hogy három hajóval készülünk!

A kerületi tanács nevében megköszönjük az egyházkerület gyülekezeteinek az aktív részvételt!

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)