Elkezdődött az Aliansz imahét

evangelikus.hu, Szöveg és fotó: Galambos Ádám, 2016. január 4. hétfő

A budapesti Wesselényi utcai baptista gyülekezet templomában tartotta meg az Aliansz – Magyar Evangéliumi Szövetség a 2016-os imahetének nyitó istentiszteletét január 3-án.

AlianszImahtnyitDSC_0796.jpg

Felekezeti közösség jellemezte az Aliansz imahét idei első alkalmát, melynek központi témája a tékozló fiú példázata volt. Khaled A. László prédikációjában a két fiú történetének összehasonlítása által hangsúlyozta, hogy „Jézus annak felismerésére hív minket, hogy a megromlott kapcsolatot meg lehet javítani. Az evangélium központi üzenete, hogy az elveszettség után van visszatérés. Így ne a mások megítélésében legyünk gyorsak, hanem a megbocsátásban, a másik imában való hordozásában”.

A metodista lelkipásztor beszédében kiemelte, hogy a példázat rámutat arra: Isten nem rövid távú segélyt kínál az embernek, hanem valós segítséget nyújt. Ezért is fontos, hogy felismerjük a másik testvér helyzetét, vagyis azt, hogy „a gyülekezetben élő ember is lehet elveszett, megtérésre szoruló. Megújulásra, Istenhez való visszatérésre az egyházon belül is folyamatosan szükség van. Gondoljunk csak a reformációra, vagy a pietizmusra: mindegyik ébredés az egyházon belüli megtéréssel kezdődött” – fogalmazott a lelkipásztor. Khaled A. László hangsúlyozta, hogy a hallgatás, a szeretetlenség, az irigység, a báty történetéhez hasonlóan, ma is nagy kísértés. „Feladatunk, hogy térjünk vissza a valódi megoldáshoz, Isten gondviselő szeretetéhez. Ismerjük fel, hogy Jézus a szenvedést is vállaló szolga volt, aki éppen önmaga szenvedése által szerzett nekünk megváltást. Győzzük le a gőgöt és járjunk a megtérés útján, ami az önfeláldozó szeretet.”

DSC_0781.JPG

Az Aliansz imahét nyitó alkalmán felekezetek résztvevőivel imaközösség is alakult. Többek között imádság hangzott elDani Eszter református lelkipásztor tolmácsolásában a misszió ügyéért, míg Szeverényi János, az Aliansz elnöke,evangélikus lelkész a közösségért fohászkodott.

Durkó István baptista lelkipásztor az üldözött keresztényekért imádkozott, míg Papp János baptista egyházelnök a lelkészekért adott hálát. Pataky Albert pünkösdi egyházelnök Isten segítségét kérte a világért, míg Kapocs Attila, az Aliansz külügyi titkára a házasságokért és a családért fohászkodott.

DSC_0786.JPG

„Akik felismerték, hogy megajándékozottak, azok ne külön-külön legyenek azok, hanem közösséget formálva építkezzenek. Ez az Aliansz célja” – fogalmazott beszámolója elején Horváth István. Az Aliansz főtitkára kiemelte, hogy 2015-ben imaközösségek alakultak az üldözött keresztényekért, valamint hangsúlyozta, hogy a szervezet számos esetben foglalkozott a menekültek megsegítésével, tevékenyen részt vett a köztük végzett mind fizikai mind lelki szolgálatban. A teológiai műhelyen az ébredési mozgalmak kerültek fókuszba, míg a sáfársági munkacsoport hat konferenciát szervezett. A főtitkár az Aliansz tevékenységéből kiemelte még a GLS vezetői konferencián való közreműködést, valamint a 2016 augusztusában is megrendezésre kerülő BalatonNET – Nemzetközi Evangéliumi Találkozót.

DSC_0762.jpg

Forrás: http://www.evangelikus.hu/aliansz-imahet-2016

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)