Hírek az európai baptista misszióból

Újváriné Szabó Anikó, 2013. június 11. kedd

2013. május 30-tól június 2-ig Németországban, Hannoverben tartotta az Európai Baptista Nőszövetség ötévente esedékes tisztségviselőket választó konferenciáját.

eunobizottsag.jpg

Hazánkat Varga Anikó, Eszes Tünde és Paróczi Anita képviselték. A jelöltek listáján szerepelt Ujváriné Szabó Anikó, aki eddig az európai nőszövetség titkári feladatkörét látta el.

Közel százötven résztvevő, körülbelül 36 országból élvezhette a konferencia programját. Az igei tanítást Raquel Contreras végezte, aki jelenleg a Baptista Világszövetség Női Tagozatának elnöke, Chileből származik. Jelen volt még e szervezet igazgatója, Patsy Davis, az Egyesült Államokból valamint az EBF főtitkára, Anthony Peck testvér.  A szervezés német precizitással történt, s nagyon sok élményt kínált fel a résztvevőknek. Közösségi alkalmak, szemináriumok, városnézés, nemzeti este tarkította a programokat.

Az egyik legizgalmasabb alkalom a szombat délelőtti tanácsülés volt, ahol a jelölések és választások történtek. Ennek eredményeként hazánk immár másodszor tölti be az európai nőszövetség elnöki feladatkörét, Ujváriné Szabó Anikó személyében. Az első magyar elnöknő Gerő Sándorné (1988-1993) testvérünk volt, aki a rendszerváltással birkózó európai kérdésekben navigálta a nőszövetséget. Jelenleg sem vár kisebb feladat az új elnökre, mindössze más idők kihívásával kell szembenéznie.

A fényképen az új bizottság látható:

Ujváriné Szabó Anikó, elnök, Magyarország

Wies Dijkstra, alelnök, Hollandia

Margaret Brown, titkár, Skócia

Fabienne Seguin, pénztáros, Franciaország

Dimitrina Oprenova, tag, Bulgária

Synnove Gasver Angen, tag, Norvégia


Május 30. és június 2. között hárman részt vettünk az Európai Baptista Nőszövetség 5 évente megrendezésre kerülő tisztújító konferenciáján. Eszes Tünde, Paróczi Anita, és jómagam (Varga Anikó) izgatottan utaztunk együtt Hannoverbe, hiszen egy olyan közegbe készültünk belecsöppenni, amihez korábban nem volt személyes kapcsolódásunk.

Csütörtök este a vacsoránál már találkoztunk ismerős arcokkal, köztük Újváriné Szabó Anikóval (a konferencia egyik szervezőjével), és határainkon kívül élő magyar testvérnőinkkel. Az esti programon volt lehetőségünk megismerni egy-egy képviselőt minden országból, ahogy felvonultattuk a 39 részt vevő ország zászlóit. Kétszemélyes dicsőítő csoport vezetésével magasztaltuk együtt az Urat.  Pénteken és szombaton 3 bibliai tanításban részesített bennünket a Világ Nőszövetség chilei elnöke, Raquel Contreras. Anna példáján keresztül a nők társadalmi, gyülekezeti, és családon belüli hátrányos megkülönböztetéséről tanított. Hallgattunk beszámolókat, bizonyságtételeket. Könnyekig meghatott mindannyiunkat a betlehemi testvérünk őszinte, bensőséges bizonyságtétele. Micsoda harc folyik Jézus földi lakhelyén a lelkekért már évezredek óta? Szükségük van az imatámogatásunkra! Szombat délelőtt megválasztottuk az Európai Nőszövetség új vezetőségét a következő 5 évre.

Ezúton szeretnénk szívből gratulálni Újváriné Szabó Anikónak, aki a szövetség elnöki pozícióját tölti be a következő ciklusban! (Eddig titkár volt.) Sok-sok áldást és erőt kívánunk Anikó szolgálatára, és családjára egyaránt. Isten bölcsessége vezesse mindenben, amit tesz az Úr dicsőségére. Délután gyönyörködhettünk Hannover történelmi belvárosában, majd egy hangulatos német este (gyermek cirkusz, bajor kolbász, tombola) után kipróbáltuk a közeli templom csodálatos akusztikáját. Együttesen, kiskórusban, és szólóban élveztük az Isten magasztalását. Szívmelengető volt látni, hallani, ahogy orosz és román nyelvű testvérek különböző országokból együtt dicsérték Urunkat. Vasárnap délelőtt a közeli gótikus templomban jöttünk össze istentiszteletre, ahol imádsággal iktatták be az új hattagú vezetőséget, majd úrvacsorával fejeztük ki Mennyei Atyánkhoz, és egymáshoz való tartozásunkat. Megható pillanatokban volt részünk. Délután mindenki visszaindult arra a helyre, ahova az Úr rendelte, hogy jó illatát hordozza életével, és szavaival.

Hálásak vagyunk azért, hogy egy kicsit kitekinthettünk, és rácsodálkozhattunk arra, amit Istenünk munkál Európa szerte, és más hozzánk tartozó országokban.

Varga Anikó

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)