MABAVISZ találkozó Vajdaságban

Durkó István MABAVISZ főtitkár, 2015. május 29. péntek

A Magyar Baptisták Világszövetsége 2015 május 15 és 17-e között tartotta idei ülését, a Szerbiai Vajdaságban. A találkozón élménybeszámolók hangzottak el a különböző országok magyar gyülekezeteiben zajló missziós munkáról.

2015-05-16_14.28.20.jpg

A megbeszélésen többek között két fontos döntés is született a jövőt illetően. 2017-ben Magyarországon, Debrecenben lesz egy újabb világtalálkozó megrendezve. A másik döntés a MABAVISZ főtitkári tisztség megújításáról szólt.  Kovács József főtitkár mandátuma lejárt, így választásra került sor és Durkó Istvánt a Magyarországi Baptista Egyház missziói igazgatója lett megbízva ezzel a szolgálattal.  

A MABAVISZ találkozó résztvevői Kishegyesre is ellátogattak, ahol imaházátadásra került sor.  Itt Papp János MABAVISZ alelnök lendületes igehírdetésében további misszióra buzdította a nagy számú hallgatóságot. Emberek álltak az ajtóban, az előtérben, és volt, aki nem fért be az új imaházba.  A vajdasági misszió egy jelentős állomása volt ez az esemény.  

A MABAVISZ 2010-ben Kornya díjat alapított, hogy kitüntesse a A Kárpát-medence területén és a szórványban fáradozó kiemelkedő és példamutató magyar baptista missziómunkásokat. Ez évben a Kornya díj átadására a Szabadkai új városházán került sor, ahol a MABAVISZ vezetői Kulcsár Sándor lelkipásztornak adták át a díjat, aki meghatódottan fejezte ki a köszönetét.  

Záró eseményként Szabadkán a régi városháza dísztermében került megrendezésre a Szegedi Gospel Kórus koncertje, ahol Pardi Félix MABAVISZ elnök hirdette az igét a jelentős számú hallgatóság előtt. A MABAVISZ találkozó kiemelt vendége volt Toma Magda az Európai Baptista Szövetség képviseletében. Toma Magda a Horvát Baptista Szövetség elnöke, aki üdvözletett adott át és bemutatta az EBF munkáját.

A MABAVISZ továbbra is fontos küldetésének tartja, hogy támogassa a magyar nyelvű baptista lelkipásztorokat, missziómunkásokat és gyülekezeteket. Ebben a küldetésben a Vajdaságban megrendezett találkozó egy újabb előrelépés volt. Köszönet illeti a házigazdák két vezetőjét Nyúl Zoltánt és Nagy Tibort, valamint a vajdasági baptista testvéreinket, akik nagyszerű vendéglátók voltak. 

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)