Nyári IC táborok

Barbarics Péter, Baptista Oktatási Központ, 2014. augusztus 30. szombat

Hihetetlen, de véget ért egy újabb nyár! Milyen jó, hogy ezt a nyarat nem az időjáráshoz kellett igazítanunk. Szép volt a nyár, mert Isten sok áldást adott nagyon sok helyen.

IMG_1683.JPG

Így történt ez az International Commission (IC) nyári táboraiban is. A tavaly kezdődött angol táborok az idén bővültek. Több helyen, több résztvevővel, több tanárral és több nyelven. 19 helyszínen 19 angol és 4 német tábor volt. 61 tanár közreműködésével, (amerikai, német, svájci és osztrák) 991 diák vett részt a programokban. Természetesen sok visszatérő tanár és diák is volt. Több mint 1300 bibliát osztottunk szét. Döntések születtek Krisztus mellett diákok, tanárok és iskolai munkatársak között is.

IMG_1967.JPG

A legnagyobb meglepetés számomra egy szépkorú hölgy volt Kaliforniából, Cathrine Fletcher aki most szeptemberben lesz 87 éves! Micsoda kondícióban volt! Elárulta a titkot. Minden nap 5 kilométert sétál. Micsoda áldozat, hogy valaki veszi a fáradtságot, energiát, időt és pénzt nem kímélve, ideutazik a tengeren túlra, hogy egy-két tucat cigány tinédzsernek Krisztusról beszéljen. Ez Isten munkája! A fiatalok tele voltak kérdésekkel, néhány rázós téma is szóba került. Többek között megkérdezték Cathrinetől, hogy volt e szexuális kapcsolata a házasság előtt?! Elég egyenes kérdés.

Egy diák konfliktus rendezés után könnyezve mondta el, hogy még senkitől nem hallotta azt, hogy megbocsátok neked. Egy másik diák, lemondta az olaszországi nyaralást, amikor meghallotta, hogy jönnek az amerikaiak és újból lesz angol tábor. Egy különleges esemény is volt az idén.

Egy angol tanár és egy magyar tolmács a tavalyi táborozás során olyan jól együtt tudott szolgálni, hogy idén már meg is volt az esküvőjük. A gyümölcsök különböző szinten jelennek meg. Valamennyi iskola és együttműködő gyülekezet jövőre is szeretné folytatni ezt a nagyszerű táborozást. Mi a célja az IC táboroknak? Szeretnénk segíteni a kapcsolat építést iskolák és gyülekezetek között. Szeretnénk bemutatni a magyaroknak és bátorítani őket, hogy hogyan szolgálhatnak a környezetük felé. Szeretnénk a bibliai történetekben Istent és az Ő munkáját bemutatni diákoknak tanároknak. Az az imádságunk, hogy Isten küldjön továbbra is munkatársakat.

Jövőre folytatjuk!

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)