Önkéntes képzés, tábor Tahiban

Serafin József, 2015. augusztus 25. kedd

A Magyarországi Baptista Egyház, valamint a Baptista Szeretetszolgálat 2015. szeptember 9 és 13 között önkéntes tábort szervez Tahi Táborban.

halozat_03_shutterstock_0.jpg

A táborba várjuk azok jelentkezését, akik eddig is vállaltak vagy a tábort követően szívesen vállalnának szerepet önkéntesként  karitatív, oktatási, szociális tevékenységekben. A tábor ehhez kíván felkészítést nyújtani. 

A képzés, táborozás keretében elméleti és gyakorlati ismeretek átadására, egyes tevékenységek begyakorlására kerül sor. A táborozók játékos, kötetlen, tréning jellegű foglalkozásokon, szituációs játékokon keresztül, a vezetők személyes tolmácsolásában ismerhetik meg az egyház és a szeretetszolgálat misszióját, értékeit, célkitűzéseit, valamint az önkéntes tevékenységek szervezésének mikéntjét, megtapasztalhatják a közös segítő munka örömeit, nehézségeit. Jelen lesznek segítő szolgálatok technikai egységei, akik bemutatókkal és gyakorlatokkal színesítik a belső egyházi képzést. Várunk a képzésre minden segítő szándékú embert, fiatal nyugdíjasokat, fiatal családosokat és egyedül állókat 16 és 99 éves kor között.

A belső egyházi képzés, táborozás a résztvevők számára költségmentes. A szállást és étkezést az Európai Unió TAMOP 5.4.12. programja támogatja. Az utazás egyénileg történik.  A tábor kezdete szeptember 9, szerda délután, regisztráció és helyfoglalás 13 órától, program indítás 16 órától, vége vasárnap ebéd után. Kérjük a táborba érkezőket, hogy egy tevékenység gyakorlásának érdekében lehetőség szerint hozzanak magukkal egy összekészített ajándék cipősdobozt kicsi – nagy fiúnak – lánynak.  A doboz legyen becsomagolva, de nyitható állapotban. Lehetőleg az elvárásoknak megfelelő ajándékok legyenek benne, de nem baj az alkalmatlan ajándék sem kis arányban, hiszen az összeállítást gyakoroljuk.

A képzésre, táborozásra jelentkezés az baptistaszolgaltatok@gmail.com címen küldhető be, (név, település, kor) első hirdetési körben augusztus 25-ig. A jelentkezés a visszaigazolással kerül elfogadásra. Várjuk a „kezek evangéliumának” gyakorlásában elkötelezett testvéreink jelentkezését.  

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)