Tahi konferencia 2014. augusztus 17.

Papp János, egyházelnök, 2014. augusztus 4. hétfő

Ismét találkozhatunk! Az ország különféle gyülekezeteiből jövők, a határon túlról érkezők, különféle generációk és egymást régóta ismerő családok...

10452824_774755549235403_676632686567870052_o.jpg

Találkozhatunk Isten igéjének üzenetével, melyet Szeverényi János, az Evangéliumi Aliansz elnöke és Boros Dávid kiskőrösi lelkipásztor hirdet majd. Találkozhatunk államtitkár vendégeinkkel, a keresztény motorosok vezetőivel, a Seregek Ura Bibliai Múltidéző Kör tagjaival, a közgyűlésen felvett Kiskunfélegyházi Baptista Gyülekezet képviselőivel és sok más szolgálattevővel.

P1140987.JPG

Együtt énekelhetünk a Baptista Fúvósokkal és a Budapesti Ifjúsági Istentisztelet válogatott zenészeivel. Megtanulhatjuk jelnyelven a János 3,16-ot, és adományainkkal támogathatjuk a Biblia „akadálymentesítését”, azaz a magyar jelnyelvi Biblia elkészítését. A kisgyermekek a délelőtti istentisztelet alatt bibliaköri foglalkozáson vehetnek részt, majd ebédszünetben akár az ugrálóvárat is megostromolhatják.

Ebédszünetben végigsétálhatunk a baptista őstermelők, kézművesek és intézményi kiállítók utcáján. Uzonyi Ferenc gondnok testvérnél előre rendelhetünk a hajdúböszörményiek szürkemarhapörköltjéből is, mely savanyúsággal és körettel együtt 800 Ft/ adag áron igényelhető korlátozott számban.

Találkozhatunk és egyben megerősödhetünk az igehirdetés, a bizonyságtétel szolgálatára, hisz egész napunk témája és közös ima- kérésünk ez: „Add meg szolgáidnak, hogy bátran hirdessék igédet!” Szeretettel várunk tehát mindenkit Tahiba 2014. augusztus 17- én, vasárnap 10 órai kezdettel.

Ízelítő a tahi országos konferenciából

Augusztus 17-én, vasárnap délelőtt fél 10-től kezdetét veszi az im- már hagyományosan Tahiban rendezett országos konferencia. Idén is gazdag programmal készülnek a szervezők, a lelki táplálékok mellett igazi családi kikapcsolódásra is lesz lehetőség a fakultatív programokon. A konferencián a kormányzat képviselői is részt vesznek Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolaokért felelős államtitkár és dr. Vitályos Eszter Zsuzsanna, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára személyében.

Az igét Szeverényi János evangélikus missziói lelkész, az Aliansz újonnan megválasztott elnöke hirdeti. A délelőtt folyamán iskolalelkészektől hallhatunk bizonyságtételeket a baptista fenntartású iskolákban végzett lélekmentő szolgálatról. Felekezetközi összefogással készülhet el az első „akadálymentesített”, magyar jelnyelvi Biblia, amelyet komoly előkészítő munka előzött meg. A siket közösség a jelnyelvet használja kommunikációja során. Ez kovácsolja etnikummá, nyelvi, kulturális kisebbséggé őket, ezért is fontos, hogy nyelvükön elérhetővé váljon az evangélium üzenete.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Papp Jánost, egyházunk elnökét kérte fel a projekt vezetésére, a munkacsoport vezetője pedig Bokros Andrea lett. Ajelnyelvi bizottság munkáját a MEÖT és a bibliatársulat is támogatja, illetve részt vesznek benne református, evangélikus és baptista testvérek is. A munkacsoport tevékenységét ismerhetjük meg a vezetők beszámolóiból. A konferencián célzott gyűjtést tartanak a jelnyelvi Biblia elkészüléséhez. Ebédre különleges szürkemarhapörkölttel készülnek a szervezők. Ha valaki ebédet szeretne rendelni, az keresse Uzonyi Ferenc gondnok testvért telefonon (20-886-0009), vagy megteheti interneten Tahi tábor Facebook- oldalán).

A szünetben bemutatót tartanak a Seregek Ura Bibliai Múltidéző Kör tagjai, akiknek szolgálata során kéz- zelfogható módon nyerhetünk betekintést a különböző bibliai korokban élő emberek életmódjába, megismer- hetjük öltözködési, étkezési szokásai- kat, illetve hogy milyen eszközöket használtak a hétköznapokban. (Bővebb információ: www.facebook. com/Seregek-Ura-Bibliai-Múltidéző- Kör.) Ezenkívül megismerkedhetünk a keresztény motorosok szolgálatával, akiknek vezetője Heizer Kornél, a zalaegerszegi Örömhír baptista gyülekezet presbitere.

A Magyar Keresztény Motorosok Közössége egy olyan fele- kezetközi szerveződés, akik Jézus Krisztust személyes Megváltójuknak vallják, ugyanakkor mindannyiuknak sokat jelent a motorozás. Elhívásuknak tekintik, hogy mások felé is szolgáljanak, mottójuk: „az igazi szabadság a szeretetben való szolgálat”. (Bővebb információ: www.keresztenymotorosok.hu.) A délután folyamán bizonyságtételeket hallhatunk mindkét közösség tagjaitól. Délután 15 órától Boros Dávid, a Kiskőrösi Baptista Gyülekezet lelkipásztora hirdeti Isten igéjét. Ezután meghallgathatjuk a fiatalok bizonyságtételeit, illetve ének- szolgálatát is. A konferencia egyben lehetőség arra, hogy találkozzunk a Kárpát-medencei magyar baptista testvéreinkkel is, erősítsük összetartozásunkat közösségünk tagjaival.

Hívjuk, várjuk testvéreinket, barátainkat, hogy töltsük együtt ezt a napot! Épüljünk, gazdagodjunk lélekben a szolgálatok által is. Készüljünk erre az alkalomra imádságos szívvel!

Ebédrendelés a következő elektronikus elérhetőségen, vagy telefonon +36 20 886 0009, +36 20 822 8560

https://docs.google.com/forms/d/1346_tRXmbCd49GlXlLAzpiRu9XYG3zBt_WRMHRCygxE/viewform?embedded=true

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)