Tudomány mindenkinek!

Hegyesi Zita, 2016. április 8. péntek

Április 2-án rendezte a baptista egyház Kommunikációs Osztálya az ötödik Baptista Országos Médianapot a Kossuth Klubban.

mediakonf.jpg

Az idei konferencia a Tudás – Innováció – Közösség elnevezést kapta, hiszen a cél a tudományos ismeretterjesztés volt. Huszonkét előadást hallgathattak meg a résztvevők baptista és baptista kötődésű előadóktól, akik a tudomány különféle területein tevékenykednek és érnek el komoly sikereket. A mind - össze tízperces prezentációk során az előadók nemcsak szakmai tudásukkal, de tapasztalataikkal is gazdagították a jelenlévőket. A szekciók közötti szünetekben lehetőség volt a közösségépítésre, az elhangzottak megbeszélésére.

A konferenciát Háló Gyula kommunikációs szaktitkár nyitotta meg, aki rövid beszédében hangsúlyozta a tudományos ismeretterjesztés fontosságát, idézve a bibliai verset, mely egyben a nap mottója is volt: „Ismeret nélkül az igyekezet sem jó.” (Péld 19,2) A konferencia védnökei dr. Kroó Norbert és dr. Falus András voltak.

Dr. Falus András előadásával indult az első szekció, ő az epigenetikát ismertette meg a közönséggel. Ezután Martin Luther King és Maggie Gobran, „a kairói Teréz anya” életébe nyerhettek bepillantást a résztvevők. Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke a tudomány és a hit kapcsolatának fontosságát hangsúlyozta. Az öt szekció során a különböző tudományágak felváltva jelentek meg a társadalomtudományoktól kezdve a természettudományon át a teológiáig. A szakemberek egymás előadását is érdeklődéssel hallgatták.

Mivel a tudomány széles skálájáról hallhattak előadást a résztvevők, mindenki megtalálhatta a számára fontos, érdekes információkat, de levonhattak általános tanulságokat is. Ilyen tanulság például, hogy a konfliktuskezelés tanulható, a talentumaink kamatoztatása során a gyakorlásnak rendkívül nagy szerepe van, fegyveres támadás során vannak bizonyos viselkedési minták, amelyeket érdemes követni, a Z generáció számára szükséges, hogy megtanulják, hogyan tudnak elmélyülni egy-egy feladatban, illetve hogy a környezettudatosság az egyén szintjén kezdődik.

mediakonf2.jpg

Végső tanulságként pedig levonható, hogy a tudománnyal megéri és fontos foglalkozni, mert segít kilépnünk zárt gondolatvilágunkból, összefüggésekre lelnünk, alapos tudást szereznünk, és közelebb visz egy mélyebb megértéshez, még ha ez annak a megértése is, hogy nem sok mindent értünk. Hiszen ismerjük a mondást: „Jó pap holtig tanul.”

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)