Világmissziós konferencia Amerikában

MBE, 2014. augusztus 13. szerda

Magyarországon egyre nagyobb lehetőség nyílik az evangélium hirdetésére. Jelenleg nagyobbak a lehetőségek, mint az erőforrások, ezért az egyház stratégiai partnereket keres, akikkel együtt lehet szolgálni.

Tallkozs_a_nepli_teol._vezetvel.jpg

Egyik fő szükség, hogy a baptista iskolákba anyanyelvi angol tanárok jöjjenek tanítani, akik misszionáriusi szolgálatként teszik ezt.  Ebben egy lehetséges partner az amerikai ABC (American Baptist Churches) szövetség külmissziós szervezete, az  ABIM (American Baptist International Ministries ).

Júliusban az ABIM meghívására Durkó István missziói igazgató és Dr. Bukovszky Ákos külügyi szaktitkár Wisconsin államba, Green Lake-be utaztak, ahol több eseményen is részt vettek, valamint a szervezet vezetőivel, misszionáriusokkal és Magyarország iránt érdeklődő emberekkel folytattak megbeszéléseket. Részt vettek a Nemzetközi Partnerségi Konzultáción, ahová a világ minden részéről hívtak egyházi vezetőket, akikkel együtt működik az ABIM. Ezen a konzultáción bemutatásra került a Magyarországi Baptista Egyház kiterjedt missziója és szükségei, valamint sok ország küldöttségével voltak megbeszélések.

Az ABIM szervezet egy jelentős mérföldkőhöz érkezett, hiszen 200 évvel ezelőtt küldték ki az első misszionáriust Ázsiába, Burmába (mai neve, Mianmar ). Azóta 4.000 misszionárius ment az ő támogatásukkal a világ különböző részeire. Ennek alkalmából egy hatalmas Világmissziós Konferenciát szerveztek, amin sok ezer ember vett részt.  A magyar küldöttség a konferencián bemutatkozhatott és sok új kapcsolatot tudott kiépíteni.  Fontos megemlíteni, hogy a Haitiből érkező misszionáriusok megköszönték a magyar Baptista Szeretetszolgálat ottani szolgálatát, és nagyon elismerően beszéltek arról.  

Isten adta ezt a lehetőséget, hiszen az ABIM az útiköltséget és a kint tartózkodást is fizette, valamint az együttműködési megállapodás alapján készek misszionárius tanárokat Magyarországra küldeni. Most már csak azért kell imádkozni, hogy Isten szólítson meg, hívjon el embereket, akik készek ide jönni és velünk együtt szolgálni.

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)