A kartali gyülekezet kirándulása

Sőrésné Ildikó, 2013. augusztus 7. szerda

Az előző évekhez hasonlóan az idén nyáron is gyülekezetünk mozgékonyabb része együtt tölthetett egy kedves napot az Úrral és egymással közösségben, néhány barátkozó is velünk tarthatott, az ő számukra az Úrhoz való közeledésre adott lehetőséget ez a nap.

P1100069.JPG

Már előzőleg, látszólag véletlenül akadtunk rá a számunkra ideális helyre a közeli Kisbágyonban. Egy Afrikai-Magyar vadászmúzeum pázsitos kertjében telepedtünk le, itt tartottuk meg Sőrés Attila lelkipásztorunk vezetésével a reggeli áhítatot, ahol megköszöntük Istenünknek ezt a lehetőséget. Majd egy történetet hallottunk, képekkel illusztrálva Erik Liddelről, aki skót misszionárius-olimpikon volt. Az ő Istenért égő élete ihlette a Tűzszekerek című filmet, élete mindnyájunk számára csodálatos-példaértékű, hiszen mindennél fontosabb volt számára az Istennel való kapcsolat, a Neki való engedelmesség. Olimpiai győzelme után visszatért Kínába, ahol misszionárius-tanárként tevékenykedett odaszánt szívvel. A második világháború vége előtt halt meg egy Japán hadifogolytáborban, aminek gyakorlatilag ő volt a vezetője. Egész Skócia siratta, a kínai fogolytársai szerint: „ ő volt a legkiválóbb keresztyén.”

Élete története, ma is Kisbágyonban is, lebilincselő volt a hallgatók számára.

Ezután sok lelki éneket énekeltünk és vidám vetélkedő következett, ahol mindenki győztes lett, hiszen gyerekek és felnőttek egyaránt lelkesen ki vették a részüket.

Amikorra végeztünk a finom ebéd is elkészült a nagy bográcsban, a házigazda Kopka család jóvoltából.

Házigazdánk a múzeumalapító Kopka László fia, Kopka Viktor kalauzolt minket körül a lenyűgöző vadászati kiállításon. Mint gyakorló vadász, részletességgel beszélt a Magyarországi trófeákról, őzekről, szarvasokról, vaddisznókról, muflonokról, stb. és az Erdélyben lőtt hatalmas medvéről. A tárlat másik részébe lépve pedig, az Afrikai szafari gazdag állatvilágát csodálhattuk meg: krokodilt, zsiráfot, varacskos disznót, impalát antilopokat. A terem másik végében pedig a világ sok-sok tájáról összegyűjtött, különböző nyelvű Bibliákat találtuk.

És akik még nem fáradtak el, tovább indulhattak Bujákra, a Sasbérci kilátóba, a mesés cserháti tájat megcsodálni.

Áldott legyen az Úr ezért a szép napért, ahogyan az egyik énekünkben énekeltük is: „Isten ezt a napot azért adta nekünk, hogy szeressük mi egymást és dicsérjük szent Nevét.”

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)