Angol tábor Velencén

Bóra Zoltán, 2013. augusztus 13. kedd

Az idei nyáron már negyedik gyermektáborát szervezte a Velencei Hajnalpír Baptista gyülekezet. Azonban ez a tábor egészen más volt, mint az előző három évben rendezett táborok.

SAM_9000.jpg

Idén Texas államból egy hat fős baptista missziós csoport érkezett, hogy a helyi Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában az iskola részéről Tóthné Benkő Mónika igazgatóhelyettes asszony valamint a helyi gyülekezet részéről Bóra Csilla vezetésével megvalósulhasson az angol nyelvi tábor. Izgatottan vártuk az iskolával való együttműködést, valamint amerikai testvéreinket.

A csoportot Dee Hilton vezette, aki feleségével Mary Jean Hiltonnal érkezett hozzánk, ők a legkisebbeket tanították az angol nyelvre, valamint újszövetségi történetekre Jézus Krisztus életét és tanítását alapul véve pl.: Jézus születése, Jézus lecsendesíti a vihart, az irgalmas szamaritánus, Zákeus a vámszedő, valamint a tékozló fiú történetét. A másik házaspár Jay Boshart és Linda Boshart voltak, ők a harmadik, negyedik osztályosokat tanították. A legnagyobbakat ötödik és hatodik osztályosokat Anne Presley és lánya Whitney Presley tanította. Minden reggel imádkozással és énekléssel kezdtük a napot, majd utána a gyerekek elfogyasztották reggelijüket.

A tanítás 9 órakor kezdődött és 4 angol órájuk volt a gyermekeknek. Ebéd után szabadidős foglalkozásokat tartottunk a gyerekeknek pl.: trambulinozhattak a tornateremben, gyöngyfűzés, barkácsolás, festés, sárkányhajózás. Mr. Dee kosárlabdázni tanította a gyerekeket, ami nagyon tetszett nekik. Remélhetőleg ősszel többen is jelentkeznek a kosárlabda szakkörbe. Szerdán vendégeink érkeztek, akik Czuppon István igazgató úrral, valamint Tóthné Benkő Mónika igazgatóhelyettes asszonnyal találkoztak. Vendégeink minden csoport órai foglalkozását megtekintették. A Magyarországi Baptista Egyház részéről Papp János egyházelnök, a Baptista Oktatási Központból Barbarics Péter valamit Mr. Jerry Byrd az International Commission Missziós Társaságtól, aki amerikai részről a nyugat-európai valamint a magyarországi táborok megszervezésének a felelőse. Jó volt látni, hogy több gyermek is bátran üdvözölte Mr. Jerry-t és használni próbálta az angol nyelvet.

Péntek délután 16 órától a gyerekek műsort adtak a szüleiknek, hogy megmutathassák, mit tanultak a héten. Czuppon Istán igazgató úr köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy sokszor nem az előadott műsor számít, hanem az odavezető út. Mr. Dee Power Point prezentációjából megtudhattuk, hogy Texas hétszer nagyobb, mint Magyarország. Azonban többször említették, hogy bár kisebb az országunk, de annál nagyobb a magyarok szíve. Testvérünk bizonyságot tett Jézus Krisztusban lévő hitéről és, hogy ez hit hozta el közénk.

Szeretnénk ezt a jó hírt olvasóinkkal is megosztani:

- Isten elküldte egyetlen Fiát Jézust, hogy magára vegye azoknak az embereknek a bűnét, akik hisznek benne.

- Ez a megváltás egy ingyenes ajándék, mindenkinek. Aki segítségül hívja Jézust, az Isten gyermeke lesz.

- Isten gyermekeként, nekünk örök életünk van, egy dicsőséges élet vár minket, testi halálunk után.

- Az ok amiért itt vagyunk, hogy megosszuk veletek ezt az üzenetet.

Úgy érezzük, hogy jól sikerült a tábor. Sok mosolygós gyermekarcot láttunk a hét folyamán. Nagyon jó volt az iskolával közösen dolgozni. Itt szeretnénk megköszönni Czuppon István és Tóthné Benkő Mónika, valamint a segítő tanárok munkáját. Nélkülük nem valósulhatott volna meg a program. Reméljük, hogy jövőre újra lesz lehetőségünk angol tábort szerveznünk.

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)