Baptista imaházat avattak Szombathelyen

Merényi Zoltán, 2012. december 12. szerda

Magyarországon közel 20 ezren vallják magukat baptistának, városunkban a közösség 150 tagot számlál. A BFI épületében ezentúl istentiszteletet és közösségi programokat szerveznek majd.

1998-ban alakult meg a szombathelyi baptista gyülekezet, addig otthoni bibliórákon gyakorolták hitüket a közösség tagjai. 13 évig a Képtárban, illetve a Kisfaludy utcai művelődési házban béreltek termet, hogy istentiszteletet tarthassanak. Nemrég jutottak saját helyhez, miután a most közel 100 főből álló  gyülekezet egy osztrák tulajdonostól megvásárolta a Szent Márton templom szomszédságában található épület, amely ezentúl imaházként, közösségi térként működik.

Varga László Ottó- baptista lelkész, Szombathelyi Baptista Gyülekezet
“ A gyülekezet életében ez egy nagyon nagy előrelépés, hogy egy önálló helyünk van, ahol a hét minden napján a fiatalok, a gyerekekkel együtt tudunk lenni, úgyhogy boldogok vagyunk ezért a lehetőségért, hogy itt lehetünk.”

Az istentiszteletre meghívást kaptak a szombathelyi ökumenikus testvéregyházak képviselői és a környező városok baptista lelkészei is. Az avatón elhangzott, hogy a baptisták olyan embereknek szeretnének segíteni, akik még keresik az utat Krisztushoz. Mészáros Kálmán egyházvezető, a Magyar Baptisták Világszövetségének elnöke a baptizmus történetéről beszélt, melynek  alapjait a reformációval egyidőben rakták le.  Magyarországra Svájcból érkeztek az első misszionáriusok az 1520-as évek elején. Szervezett formában azonban idehaza csak 150 éve működnek.

Az istentiszteletre megtelt az új imaház. A lelkész hangsúlyozta, mindenki számára nyitottak a programjaik, így a karácsonyi jótékonysági, cipősdoboz elnevezésű akciójukban idén is számítanak a szombathelyiek közreműködésére. Ez december első vasárnapján indul és az adományokat már az imaházba várják.

 

szombathelyiimahaz.jpg

Forrás: http://www.tvszombathely.hu

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)