Bemerítés Székesfehérváron

Székesfehérvári Baptista Gyülekezet, 2015. november 27. péntek

Volt egy lány, aki egy szórakozóhelyen táncolt férfiak előtt. Mindenki, aki nézte, csak egy testet látott, valami mocskosat. De amikor az édesapja elment és megnézte, akkor ő a saját lányát látta benne.

IMG_2020.jpg

Visszaemlékezett, amikor a lány járni tanult és először futott oda hozzá, amikor 5-öst hozott haza az iskolából, vagy megajándékozta valamivel, amit ő készített. Ez a lány te vagy és én vagyok. Isten az apa, aki néz minket. Isten egy csodálatos dolgot teremtett, amit mi kicsavarunk és összetörjük vele a szívét. De Isten még így a bűneinken keresztül is látja, amit eredetileg tervezett. Mindenki más a bűneinket látja, egyedül Isten az, aki nem.

Tehát a lányát néző édesapa feláll és előresétál. A lányban szégyen tör fel és sírni kezd. Az apa odamegy a színpadhoz, leveszi a kabátját és mindenki előtt betakarja vele a lányát. „Te nem ide tartozol, szeretlek, gyere haza.”- mondja neki. Ez a kegyelem pillanata. Követjük, vagy ottmaradunk a színpadon? Isten most kegyelmes, de eljön az igazság pillanata. Ez a 7 ember büntetést érdemelt volna, de Isten nem fair! Nem miattunk, hanem azért, amit Jézus Krisztus tett értünk a kereszten. Mi Krisztusban vagyunk, ő pedig a tökéletes fiát látja, amikor ránk néz. Amikor Krisztusban vagyunk, töredezett életünk egésszé válik, ami sötétség bennünk világossággá lesz, és fehérebbek leszünk a hónál. Isten leveszi rólunk bűneinket és olyan messze veti el tőlünk, amilyen messze van napkelet napnyugattól. Ez nem fair. De szeretnéd, ha nem így lenne?

Ők itt heten követték a hitüket és ezt fejezték ki a bemerítkezéssel. A kereszt alatt mindannyian meghaltunk. Ez azonban nem a végét, hanem éppen életünk kezdetét jelenti. Ennek lehettünk tanúi a bemerítéskor, melyet Kovács Dániel vezetett. „…minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt – kegyelemből van üdvösségetek!” (Efézus 2:5) Isten nem csak megbocsát, de meg is áld. És így menekülhetett meg a haláltól az a hét ember, akik bizonyságot tettek a gyülekezet előtt és követték Jézus példáját.

A bemerítési ünnepen Eric Maroney buzdított a fenti gondolatokkal. 

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)