Bemerítés Vecsésen

Téglási Lajos, 2016. március 19. szombat

2016. február 28-án bemerítési istentiszteletet tartottunk a Vecsési Bárka Baptista Gyülekezetben.

vecses.jpg

Hosszú heteken keresztül készültünk erre az ünnepre, beszélgettünk, imádkoztunk megerősítve a jelentkezőket elhatározásukban, meggyőződve őszinte megtérésükről és vágyukról, hogy a Krisztus iránti engedelmességet a bemerítéssel is meg akarják pecsételni.

Patakiné Illés Eszter Krisztus evangéliumával először a gyülekezet patchworkklubján találkozott, ahová két barátnőjével együtt jött el. Minden új volt neki, ami a kereszténységről szólt. Korábban is kereste már a választ az élet nagy kérdéseire, amihez jósok, jövendőmondók, horoszkóp és jóga segítségét is igénybe vette, de nem találta meg a boldogságot. Jézus kizárolagosságot vár el, nem egy akar lenni a sok között, hanem az egyetlen. Eszternek sok-sok kérdése volt, de őszintén kereste Istent, aki fokozatosan megválaszolta ezeket. Több év ismerkedés után döntött végül Krisztus megváltó szeretete és bűnbocsánata mellett. Elmondása szerint az első perctől a gyülekezetben marasztalta az a szeretet és türelem, amivel a hívő nők körbevették, és minden kérdését igyekeztek megválaszolni. Új életet nyert, és megtalálta azt a boldogságot, amit keresett. Boldogan tett erről bizonyságot a gyülekezet és családja előtt.

Deli Dóri története nemrégiben kezdődött, amikor jelentkezett egy keresztény angoltáborba. Nem tudta, mire számítson, senkit nem ismert, de amint megérkezett, az egyik tábori szolgáló, aki a szobatársa is volt, azonnal felkarolta. A barátságos környezet, a boldog emberek látványa hamar oldottá tette, és az első benyomásait is megszerezte Istenről, amikor élete első istentiszteletén részt vett. Jelentkezett egy személyes beszélgetésre, ahol az angolt lehetett gyakorolni egy amerikai segítővel. Pár nappal később a segítő kérdezett valamit, amit Dóri félreértett, de igennel válaszolt, mert úgy látta, itt mindenki jót akar neki.

A segítő akkor imádkozott, majd egy magyar nyelvű szöveget tett Dóri elé, és bátorította, hogy mondja el. Egy megtérésre segítő imádság volt, amit Dóri azonnal felismert, és addigra már tudta, mit jelent ez. Ugyanakkor azt érezte, hogy itt mindenki boldog, és mindenki csak a javát akarja, ezért úgy döntött, hogy csak jól járhat ezzel az imádsággal. Komolyan elmondta az imádságot, majd a tábor végeztével elkezdett járni a gyülekezetünkbe. Itt a további kérdéseire is választ kapott, és megismerkedett sok testvérével is. Amikor pedig az istentiszteleten a bemerítésről volt szó, jelentkezett, hogy ő is engedelmeskedni akar Jézus hívásának, és be akar merítkezni.

Az eseményen jelen volt a családja is, akik örömmel és lelkesen számoltak be az alkalom után arról, hogy örülnek, amiért lányuk nemcsak boldogabb lett, hanem olyan helyre került, ahol szeretik és megbecsülik őt. Az istentiszteleten az evangéliumot Téglási Lajos helyi lelkipásztor hirdette, aki a bemerítést is végezte. Istené a dicsőség, aki ma is életeket változtat meg, és áthívta testvéreinket a sötétségből az ő csodálatos világosságára! Ámen!

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)