Beszámoló az első angol táborunkról

Gőblné Meláth Szilvia és Gőblné Papp Éva, 2013. augusztus 13. kedd

2013. július 8-12-ig tartott az angol tábor amerikai vendégeink, a Bártfa utcai Általános Iskola tanárainak segítségével és nem utolsó sorban gyülekezetünk tagjainak, ifjúságának összefogásával.

angoltaborpecs2.jpg

Elmondhatom, többünk régi álma vált valóra az első angol tábor kapcsán.

Hogy az álomnál a valóság szebb lehet? Megtörténhet! Soha nem álmodtuk volna, hogy egy általános iskolával – amelyik nem egyházi fenntartású – közösen, dolgozóival együttműködve jön létre egy ilyen tábori hét.

A 73 diák táborozását segítette kb. tíz tolmács (lelkészeink, ifjaink és barátaik), hét vasárnapi iskolai tanító és még kb. tizenöt segítő (tanárok, fiataljaink és gyülekezetünk tagjai). Köszönjük a segítő kezeket is!

A tábor helyszíne a Bártfa utcai Általános Iskola volt, ami az étkeztetést, az ismeretlen helyszín miatt, alaposan megbonyolította, de ügyes szervezőnk, Győri Edit, segítőivel jól megoldotta.

A reggeli gyülekezéskor és délután többnyire az iskola árnyas udvara és sportpályája nyújtott jó lehetőséget a játszásra és sportolásra.

Délutánonként újrahasznosítottunk konzerves dobozokat, kinőtt pólókat, elfekvő fonalakat, miközben szép tárgyak vagy új pólók készültek belőlük. Egyik délután felkerestük a Zsolnay-negyed játszótereit és kiállításait, ahol a jó szervezésnek köszönhetően, vendégeink egy rögtönzött koncerten is részt vehettek.

Naponta 3 angol „óra” volt 5 csoportban. Minden nap elolvastunk egy bibliai történetet vagy példázatot angol nyelvű bibliából, az idegen szavakat nem csak lefordítottuk, hanem értelmeztük is. Ezek között sokak számára a legtöbb bibliai kifejezés is „idegen” volt. Így az értelmezés a történet életünkre vonatkozó jelentésének magyarázatát is jelentette. Az angol órákon a bibliai történeteken kívül, a tudásszintnek megfelelően, beszélgettünk egyéb hétköznapi témákról is.

Mindegyik amerikai tanító leírta személyes bizonyságtételét megtéréséről, amit a csoportokban le is fordítottunk, és lehetőséget kaptak a diákok, hogy feltegyék kérdéseiket ezzel kapcsolatban.

Ezeket a bizonyságtételeket tartalmazó lapokat (magyar és angol nyelven) minden diák megkapta és haza vihette.

A sok szervezési nehézség ellenére elmondhatjuk, hogy nagyon jól sikerült a tábor, az amerikai lelkész szavait idézve „semmi kirívó probléma nem történt”. A szülők közül is sokan megköszönték ezt a jó táborozási lehetőséget a péntek délutáni záró alkalmon, amikor beszámoltunk a tanultakról.

Ami nekem a legtöbbet jelentett:

- a tanítók és tolmácsaik fáradhatatlan, áldozatos munkája

- hogy olyanok is kaptak és vállaltak feladatot, akik eddig nem

- a kialakult barátságok és a folytatás, folytathatóság reménye

- a szépen és jól éneklő hatalmas gyermeksereg

Remélem és várom a folytatást jövőre! Ami jól sikerült azt megismételve, ami kevésbé, azt a megbeszélések alapján korrigálva. Csak folytassuk!

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)