Életem legjobb három napja

Szabóné Vali ÚRBGY, 2016. január 6. szerda

„Egy évvel ezelőtt biztos nem csináltam volna ezt. Embereket megszólítani, idegenekkel beszélgetni, az evangéliumot csak úgy elmondani egészen távol állt tőlem. … De olyan boldog, mint akkor, nem voltam még.”

DSCN0728.JPG

Erika, hogyan tapasztaltad meg Istent testközelből azon a bizonyos három napon!

– Röviden összefoglalva: életem legjobb három napja volt... Akkor egy kicsit hosszabban is. A készülődés igazából már februárban kezdődött, sőt Isten részéről nyolc éve.

– Balatoni lányként a Debreceni Egyetemre kerültél tanulni. Hogyan találkoztál az egyetemi testvéreiddel?

– Az EDK-ba (Evangéliumi Diákkörök) „véletlenül” kerültem be. Az interneten találtam rá az egyetem honlapján. Az első e-mailemre választ sem kaptam. Aztán gondoltam, írok egy másik címre. Orsi válaszolt. Meg is beszéltük az első találkozót. Az első alkalomra pont életem első evangelizációjáról estem be. Nagyon szimpatikus fiatalokkal találkoztam, jól éreztem magam. Aztán kiderült, hogy nem jó nekem az a nap, amikor a találkozó szokott lenni, és miattam áttették egy másik napra… Hát szerintem emiatt is, de egész félévben jártam, nagyon szerettem az imaközösséget és ott lenni is. Készültünk, hogy félév végén csinálunk egy kisebb filmnézős evangelizációt, de ez elmaradt, nem tudtuk megszervezni. Kicsit befejezetlenül ért véget az előző félév. De szeptemberben elkezdődött ismét.

– Hogyan indult az új félév?

– Sajnos nem volt órám Debrecenben, így nem tudtam menni a megbeszélésekre. Sajnáltam, hogy kimaradok a szervezésből, előkészületekből, amelyekből volt bőven. Orsi és öccse, Béci nagyon jól előkészítették a háromnapos evangelizációs rendezvényt, így az engedélyek meglettek, a csomagok meglettek, a szolgálók meglettek. Minden készen volt. Aztán eljött a hétfő.

– Az egyetemi evangelizáció első napja... Mi történt?

– Reggel 7-kor találkoztunk az egyetem előtt. Esett, de a sátor felállt ezzel az igével:

„Jézus mondja: Én vagyok az út, az igazság és az élet…”

Aztán elindultunk az elsősökért. Meghívót adtunk nekik a missziós sátorhoz a túlélőcsomagért.

– Mi ez a túlélőcsomag?

– A csomag idén egy vagány füzetbox volt, amiben az egyetemi évkezdéshez szükséges segédeszközök vannak elsősök számára. Például egyetemtérkép, toll, fénymásolókupon, füldugó a zavartalan tanuláshoz és hasonlók. Ezt osztottuk az elsőéveseknek.

 DSCN0752.JPG

– Érdeklődőek voltak? Milyen benyomásod volt?

– Kicsit tartottam a feladattól, mivel ilyenben még nem volt előtte részem, és rám bízták teljesen. De a fiatalok jöttek!! és jöttek!! Volt, akinek csak teát adtunk, volt, aki csak beszélgetni állt meg, voltak rendszeresen visszajáró teázók is... Minden elsős egyetemista, aki kitöltötte a csomagban levő kérdőívet, kaphatott csomagot. A kedvenc kérdésem, amiből a beszélgetéseket indítottam, az, hogy mennyire érdekli a fiatalokat a „mi az élet értelme” téma, azért is, mert ez kötődik legjobban az én megtérésemhez. Elég sokan maximális 5-ösre értékelték ezt a kérdést. Keresik a fiatalok az élet értelmét, sőt van is véleményük! Társ, pénz, karrier, gyerekek, munka... ilyenek, mulandó dolgok.

Aztán azt kérdeztem, tudják-e, mi a kereszténység lényege. Sokan hivatkoztak egyházi iskolájukra, de nem tudták mégsem megfogalmazni… Egy rajz segítségével mondtam el nekik az evangéliumot. Többen hallották már, de sokan voltak, akik még soha, vagy mondjuk nem értették addig.

DSCN0741.JPG

– Mi volt a legjobb, ami a három nap alatt történt veled?

– Utolsó reggel volt egy lány, aki elmondta a megtérők imáját. Egyedül voltam vele. Ledöbbentem. Soha nem voltam ilyennek a részese. Remélem, komoly volt a döntése, és megmarad a hitben.
Több fiatalnak is mondtam, hogy itt az élő példa előttetek, hogy az Ige erőteljes és meg tud változtatni. Egy évvel ezelőtt biztos nem csináltam volna ezt. Embereket megszólítani, idegenekkel beszélgetni, az evangéliumot csak úgy elmondani egészen távol állt tőlem.

DSCN0754.JPG

– Miért vagy leginkább hálás Istennek a szolgálatoddal kapcsolatban?

– Hogy mind a három nap ott lehettem, szolgálhattam. Sokat beszélgettünk, sok embert megismertem, barátokat szerezhettem. De olyan boldog, mint akkor, nem voltam még. Öröm volt megosztani az evangéliumot. Remélem, a magok megmaradnak és jó földbe estek! Remélem, részt vehetek még ilyenben, és csak ajánlani tudom mindenkinek, mivel szerintem én többet kaptam, mint adtam! Dicsőség Istennek!

 

Egy a témához kapcsolódó tv-műsor elérhető itt: https://www.youtube.com/watch?v=Tln-wVEWV3Q

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)