Emlékezés és hálaadás Szomolyán

Pető Andrásné, 2014. augusztus 26. kedd

2014. augusztus 23-án a szomolyai imaházban emlékeztünk, akik negyven évvel ezelőtt merítkeztünk be Bükkzsércen.

IMGP4470.JPG

Kilencen indultunk akkor az Úr útján. Azóta két testvérnő már az Úrhoz költözött, a többi hét jubiláló jelen volt: Molnár Zoltánné (Balog Katalin), Pető Andrásné (Venyige Ida), Csuhai József, Füge István, Kovács József, Molnár József, Molnár Zoltán.

Velünk emlékezett Dr. Almási Tibor testvér, aki az akkori Noszvaji Körzet lelkipásztoraként támogatott a hit útján való elindulásunkban.

Ünnepi alkalmunkat és beszélgetésünket a jelenlegi lelkipásztor, Kovács Dániel testvér igei buzdítása indította. Hangsúlyozta a kegyelmet, amiben elindultunk, és élhettünk mindezidáig.

Ezután egyenként beszéltünk életünk eseményeiről, Isten hozzánk való irgalmának, szeretetének, gondviselésének megtapasztalásáról. Közben néhány kedves énekünket is elénekeltük, és imádkoztunk egymásért.

Almási testvér igei gondolataival zárult alkalmunk. Bátorított, hogy mindvégig tartsunk ki, legyünk hűségesek az Úrhoz, bízva abban, hogy „Aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára”.

Egy finom vacsora elfogyasztása után istentiszteleten vettünk részt a gyülekezet testvériségével, ahol Pető András lelkipásztor szolgált igével. Mindannyiunk felé hangzott a biztatás: „éljetek méltóan ahhoz az elhívatáshoz, amellyel elhívattatok”.

Istené a dicsőség, hogy akik negyven évvel ezelőtt Krisztus követésére szántuk magunkat, kegyelemből valamennyien azóta is az ő útján járunk.

Legyen velünk az Úr, és vezessen egészen a célig.

 

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)