Európában élő mongol keresztények találkozója

Fülöp Áron, teológus-hallgató, 2013. április 3. szerda

Március elején második alkalommal került megrendezésre, az Európában élő újjászületett mongol testvéreink konferenciája, ezúttal Balatonföldváron.

DSC_0083.JPG

Az elmúlt években sorra indultak mongol keresztény házi csoportok, gyülekezetek Európa szerte, a konferenciára pedig kilenc országból, összesen nyolcvanan tudtak eljönni. Az összejövetel célja volt, hogy kapcsolatok épüljenek, illetve, hogy felbátorodjanak az Európában élő honfitársaik és a helyi lakosság irányába történő missziózásra.

A három napos konferenciára három Mongóliában szolgáló lelkipásztor is eljött, köztük az ottani keresztény gyülekezetek szövetségének elnöke, valamint tiszteletét tette körünkben Papp János elnök testvér és Révész Lajos, székesfehérvári lelkipásztor, korábbi mongóliai missziómunkás.

A konferencia nyolc testvér számára talán a bemerítkezésük miatt lesz igazán emlékezetes, de mindannyian felfrissülve, és Isten szeretetével telve indulhattunk haza. A délelőtti és esti tanításokon kívül minden nap voltak szemináriumok, külön csoportokban a helyi közösségek vezetőinek, a frissen megtérteknek, a párválasztás előtt álló fiataloknak, és volt egy csoport ahol egymás bizonyságtételeiből épülhettek.

A konferencia befejeztével továbbra is Tsevel és felesége Nara, a budapesti Mennyek Országa Mongol Baptista Gyülekezet lelkipásztor házaspára végzik egyedül a népük közötti európai missziómunkát, igyekezve interneten keresztül, és lehetőségeikhez mérten időnként személyesen meglátogatva is pásztorolni, ezt a földrajzilag igen kiterjedt"körzetet".

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)