Hálaadónap és Bemerítés Komáromban

Mészáros Sándorné, 2015. november 23. hétfő

Nagy örömünnepünk volt október 11-én gyülekezetünk életében és – hisszük a mennyben is. A délelőtti istentisztelet a hálaadás jegyében telt.

P1090406.JPG

A velencei fiatalok szolgáltak közöttünk, majd Vadon Sándor lp. testvér buzdított a hálaadásra. A közös ebédet követően délután került sor a bemerítésre.

Visszatekintve a gyülekezet történetére, azt láttuk, hogy – évtizedek óta - nem volt helyben bemerítés. Vagy Tatabányára, vagy Győrbe mentek át elődeink, bemerítést tartani. Ezért most helyben, egy impozáns külső helyszínen gyűltünk össze, - a meghívott vendégekkel együtt, - mintegy százharmincan.

Hárman pecsételték meg hitüket ezen a csodálatos napon. Mindannyian gyülekezeti háttérből hallották meg Urunk hívó szavát.

Pusztainé Oláh Ilona több, mint húsz éve kísérte el hétről hétre férjét a gyülekezetbe. Azt gondolta, hogy a bibliai hithősök életétől ő nagyon távol van. De ahogy egyre jobban megismerte az igéből életüket, látta, hogy ők is esendő emberek, mégis Isten használta őket. Végül ő is hittel odatette életét Megváltója kezébe, hogy használja őt is munkájában.

Mészáros Rebeka gyermekkorában döntött az Úr Jézus mellett. A középiskola befejezéséhez közeledve egyre több kérdés merült fel benne: hogyan tovább, merre menjek, ki lesz mellettem…? A nyári ifjúsági táborban megértette, hogy az elköteleződés Krisztus mellett mindennél többet ér.

Mészáros Bence Barnabás is gyermekként hívta szívébe Jézust. Később, amíg az iskolában, baráti körben példamutatóan viselkedett, élt, addig a szűk családjában nem ez volt tapasztalható. De Isten olyan kegyelmes volt, hogy ennek ellenére mindig szólt hozzá. Rájött, hogy bár hívő szülők gyermeke, neki is szükséges, hogy személyes kapcsolata legyen Istennel, hiszen csak így tudja őt megáldani. A bemerítéssel is követni szeretné Jézust, és hűséges tanítványként szolgálni őt egész életében.

Az igehirdetést Vadon Sándor, a bemerítést Békési Sándor győri lp., az alkalom levezetését Mészáros Sándor gyülekezetvezető tv. végezte.

Igazán áldott alkalomnak lehettünk részesei, több nem hívő vendégünk is volt, akikkel az istentisztelet után tudtunk beszélgetni. Istenünk áldja meg a most elindult testvéreinket a hitben, növekedéssel és gyümölcsterméssel!

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)