Hatvan plusz - Pécsett

Papp Béláné Eda , 2013. február 14. csütörtök

Van élet a pécsi gyülekezetben 60 fölött is! Csoportunkat belső igény, valamint lelkipásztorunk, Macher Tivadar idősekbe (is) vetett hite hozta létre.

Hatvan_plusz2.JPG

Úgy gondoltuk, nemcsak a gyermekeknek (vasárnapi iskola), ifjúságnak (kisifi, ifjúsági óra), egy-egy szolgálócsoportnak (pl.: énekkar vagy nőikör), hanem a nyugdíjas kort megélt testvéreknek is szüksége van egy szervezett, kéthetenként tartott külön alkalomra, ahol még jobban megismerhetjük egymást és körülményeinket.

Minden alkalommal tartunk ÉLESZTŐ-t, ahol néhány igevers, vagy igei gondolat alapján beszélgetünk és imádkozunk. Legfőbb összetartó erőnk ez a lelki egység, ami az elhangzó imádságokból is visszacseng. A 2012-es évünk nagyon mozgalmasan telt. A KOR-TARS-11 címmel meghirdetett pályázat írásával kezdtük, amit meg is nyertünk, számítógépes oktatáson vettünk részt, húsvéti és karácsonyi kreatív napot tartottunk. Részben saját kezűleg készített képeslapokkal kívántunk áldott ünnepeket azoknak, akik nem tudnak eljönni a gyülekezetbe, vagy elköltöztek Pécsről. Voltunk színházban, a Kodály Központ nyílt napján, ahol nagyon érdekes kulisszatitkokat tudtunk meg. Kirándultunk Szigetvárra, ahol a közös ebéd előtt a várat, utána pedig a fürdőt vettük birtokba. Volt Vöröskeresztes napunk előadásokkal és ingyenes vizsgálatokkal. Ősszel Milleiné Kelemen Csilla, a Népművészet Ifjú Mesterének előadással egybekötött csipkekiállítása annyira megihletett minket, hogy az imaházi karácsonyfára tervezett száz horgolt angyalka nagy részét a hatvanpluszosok, illetve Kelemen Csilla készítette. Megnéztük a Klimó Könyvtárat, ahol a rengeteg gyönyörű könyvritkaság és új ismeretek után az ott dolgozók nagyon megmelengették a szívünket: a restaurációhoz szánt adományunkat nem fogadták el, hanem felajánlották a Cipősdoboz akcióhoz, hogy ott használjuk fel – ez meg is történt. Decemberben saját műveinkből – hímzés, varrás (szatyor, terítő), gobelinek, karácsonyi asztal- és ajtódíszek, csecsebecsék – kiállítást és vásárt rendeztünk. A bevételt karitatív célokhoz használjuk fel.

Amikor írom a kis beszámolómat, már elkezdtük a 2013-as évünket. Sok tervünk van. Bízunk Isten jóságában, hogy lesz erőnk, egészségünk megvalósítani.

Hogy ezt mire alapozom?

„Öröme telik az Úrnak abban, hogy jót tegyen veled (velünk)...” 5. Mózes 30. rész 9. verséből

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)