Házasünnep Pécsen

Révész Sándorné Pécs, 2013. február 22. péntek

Az ünnepi meghívó február 15.-én du. 19 órára szólt, Pécsett a Bokor utcai Baptista templomba.

hazasunneppecs.JPG

Már harmadik alkalommal került megrendezésre a „Házas ünnep” – az elköteleződés ünnepe. Örömmel, jó hangulatban tölthettünk el egy estét gyülekezeti házunkban 42 házaspárral együtt. Ebben az évben kapcsolatunk változó intenzitásával nézhettünk farkasszemet, házasságunk változó rendszertelen évszakait tanulmányozva. A szervező csoport helyi házaspárokból állt, a műsor rendezője Göblné Meláth Szilvia volt. Szépen feldíszített nagyterem fogadott bennünket, örömmel üdvözöltük egymást. Ezen az estén gyülekezetünk házaspárjain kívül részt vettek más felekezetekből barátaink is.

Egy rövid jelenettel kezdődött az este, majd Macher Tivadar lelkipásztorunk köszöntését hallhattuk:

-       Ezzel az ünneppel szeretnénk demonstrálni, hogy szép a házasság és lehet azt boldogan is megélni. A házasság törvényszerűségei, évszakai nem a megszokott rendben és hosszban vannak jelen párkapcsolatainkban. Gondolkozzunk el tehetünk-e valamit a másikért! Oda állni a társunk mellé és még jobban szeretni és tisztelni őt. Ezzel az ünneppel egy kicsit besegítünk magunknak a jó házasságunk karbantartásában. Jelenetek következnek, melyekben tükröt tartunk elétek, hogy megszülessen bennetek a gondolat, miként tudjuk őrizni a nyár gyümölcseit, leolvasztani a tél,dermesztő jegét a szívünkről. Vagy borongós őszi hangulatban készek vagyunk-e szembenézni önmagunkkal, kilépni saját korlátaink közül. majd jöhet a friss tavaszi szellő a bizakodás, a reménység a tervezés és a friss szerelem! A házasság törvényszerűségei nem az életkorunktól függenek.

Hat jelenetet láthattunk házasságunk évszakairól, változásairól gyülekezetünk házaspárjai előadásában, zenével, vetített képpel is illusztrálva az időszakokat. Majd kedves kis emlékeztető ajándékot kaptunk. Ezután közös beszélgetés, vacsorázás következett. Már a meghívón jelezték a szervezők, hogy mindenki vigyen valami tárgyat, ami a házasságukkal kapcsolatos, arra jellemző. Egyenként sorra vettük a kosárban összegyűlt házassági emlékeztetőket és mindenki elmondta annak jelentőségét. Igen kedves, szép, sokszor humoros történeteket hallhattunk. Minden beszámolót átszőtt a hálaadás a köszönet jó Atyánk felé. Szép ünnep volt melyen megerősödtünk, és láttunk magunk mellett sok boldog házasságot. - Köszönjük.

„Istenem vagy te, azért hálát adok néked! Én Istenem, magasztallak téged. Magasztaljátok az Urat, mert jó; mert örökké való az ő kegyelme” Zsoltár 118, 28-29

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)