Hála a 25 évért

Mészáros Ferenc, 2014. október 29. szerda

„Ha pedig a trombita bizonytalan hangot ad, ki fog a harcra készülni?” (1Kor 14,8.) Hogy ne így legyen, október 26-án egész nap erre vigyáztak fúvós testvéreink...

Fvs_jubileum.JPG

...és felemelően hangzott a muzsika Kiskőrösön. Az ország több gyülekezetéből is jöttek zenekarok, hogy együtt ünnepeljük gyülekezetünk fúvószenekarának 25-éves jubileumát, melyre forrást is nyertünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton, és a Kiskőrösért Keresztyén Közhasznú Egyesület szervezett.

Az ünneplés már délelőtt elkezdődött a két vendég zenekar részéről. Először a Juhász János Zenemissziós Közösség zenekara játszott, Nemeshegyi János vezetésével, utána a Hajdúböszörményi Baptista Gyülekezet fúvósai örvendeztettek bennünket, Tóth Donát vezényletével. A közös ebéd után délután kiderült, hogy valójában 1908-óta volt fúvós zene Kiskőrösön, tehát ez a 25 éves jubileum az újraszerveződött zenekarnak szól. Erről számoltak be idősebb zenekari tagok, Barkóczi Győző és Kovács Sándor, felidézve a múlt emlékeit értékes megsárgult fotókkal.

A 89-es újrakezdéséről Szabó Márton alapító zenekarvezető, napjainkról, valamint a reményteljes jövőről Hajas Gedeon beszélt. Külön köszöntötték Boldoczki Sándort is a helyi zeneiskola fúvós tanárát, akinek szintén sokat köszönhet a zenekar. A sok fiatallal kibővült összevont, közel 80 tagú zenekar szolgálata zárta a zeneünnepélyt. Boros Dávid lelkipásztor arra buzdította a sok vendéggel kibővült gyülekezetet, hogy amint a zenét művelni érdemes, úgy műveljük az Úrral való kapcsolatunkat is: teljes szívvel, lélekkel, elmével, erővel. Jó volt hallani, hogy a régi Juhász János darabok mellett, sok teljesen új hangszerelésű zeneszám is megszólalt.

 A zenei élmény mellett a karmesterek és az elődök képviselői egy kézműves emléktárgyat, valamint a Kiskőrösi Fúvószenekar mostanra megjelent CD-jét kapták ajándékba a jubiláló zenekartól. A sok áldást, és a jó kedvet csak a szeretetvendégség süteményei tudták nagy sokára „elfojtani”! Az alkalom videója gyülekezetünk honlapján megtekinthető: www.kiskoros.baptist.hu A pályázat kódszáma: NEA. UN-14-SZ-0308

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)