Koncert Kereszt Alatt

Szlepák Zsolt Fotó: Fehér Bertalan, 2015. december 9. szerda

A Rákoscsabai Baptista Gyülekezetben november 21-én, vasárnap délután, az orgonasípok alatt, közvetlen a szószék mellett elkezdte kipakolni hangszereit - egy rock zenekar.

BKfFrjT0RV4XQ0idKkstwzobseNTtd1tbp-9Ab0YNN4.jpg

A dobos bemelegíti a dobverőket, az elektromos zongorán megadják a hangot, hogy szóló és basszusgitáros felhangolja gitárjait, majd kezdődhet a próba, mert hamarosan érkeznek a koncertre a vendégek.

Isten kegyelméből ezen a vasárnap délutánon Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar frontembere, Szabó Balázs, a hazai gospel élet egyik meghatározó énekese, zenekaruk, illetve Szency Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke látogattak el a 17. kerületben található baptista gyülekezetbe, hogy bizonyságot tegyenek Istenről énekeikkel, személyes történeteikkel. 

n80FjhUZJJRw_occVpiVgKFu-VhP2XFtPdNPJzUtGNQ.jpg

Koncert Kereszt Alatt - ez állt a plakátokon, amelyekkel az iskolákban és a közösségi médiában hívogattuk az alkalomra az elsődleges célközönséget: azokat a fiatalokat, akik még soha nem voltak az imaházban, de az előadók bevonzhatják őket erre az evangelizációs alkalomra.

FFDmcubIAtXxeXSYibl3-3Ph403ytuv-MtuIHkGSnAI.jpg

A terv sikerült, közel kétszáz látogatóval telt meg az épület, a rákoscsabai tagok már be sem fértek. Ők az imaház mellett lévő Velez István Gyülekezeti Házban élő közvetítésben hallgathatták a számokat, a vallomásokat, és Szency Sándor megrendítő bizonyságtételét, amellyel felkészítette a fiatalok szívét az örömhír befogadására. Az alkalom végén heten döntöttek amellett, hogy befogadják az Úr Jézust a szívükbe.

Örömteli volt a készülődés során látni a gyülekezet idősebb és fiatalabb generációinak szokásos összhangját, amellyel a szervezés és lebonyolítás rengeteg munkáját felosztották egymás között. Annak is örülhettünk, hogy az alkalom ismét bebizonyította: megfelelő keretek között minden műfaj eszköze lehet Isten országa építésének. A koncertet és a bizonyságtételeket - mint minden más vasárnapi alkalmat - a gyülekezet YouTube csatornáján nézhetik meg az érdeklődők.

Istené legyen a hála és a dicsőség!

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)