Napközis napok Várlaján

Pátkai Béla lelkipásztor, 2014. augusztus 26. kedd

Két gyülekezetből álló körzetünk (Bonyhád – Váralja) vezetősége úgy döntött ebben az évben, hogy a múlt jó tapasztalataira tekintettel mindkét gyülekezet megszervezi a napközis gyermekhét alkalmait.

Bkehrnknek_Vralja.jpg

Bonyhádon, július végén tartottuk meg (beszámoló egy korábbi számban!), Váralján pedig augusztus. 12 – 14-ig. Nagy örömünkre szolgált (a jelentkezők magas létszáma, a szülők részéről való érdeklődés is azt bizonyította), hogy nem csak tőlünk lett ez a dolog! Mindhárom nap közöttünk szolgált az OM Bus4Life, Horváth István testvér vezetésével és a finn sofőrrel, mely, és akik nagy érdeklődést váltottak ki kicsiny falunkban, a mindössze 850 lakosú településen. A Bonyhádon elkezdett bibliai példaképek sorozatát folytattuk, minden nap délelőtt fő hangsúlyt helyezve Isten igéjének tanulmányozására.

Napi háromszori étkezést biztosítottunk, ezzel is segítve több rászoruló családnak, de ugyanakkor lehetővé téve az egész napos foglalkozásokat. Mindhárom este evangélizációval zártunk, meghívva a szülőket, érdeklődőket. Kétségtelen a különleges missziós busz látványa és a hozzákapcsolódó sok játék és sport sokat segített együtt tartani a 35 fős csapatot, de legnagyobb áldás mégis az volt, hogy hintettük az ige magvait! Második nap délutánján sportmissziós alkalmunk volt, amikor is az OM amerikai baseball oktatói látogattak el hozzánk és a falu sportpályáján, tanították a baseball játékot, majd bizonyságtételekkel vallották meg hitüket és hívogattak az Úr Jézushoz. Azt gondoltuk azt az érdeklődést, ami ezen a napon délután volt, nem tudjuk felül múlni, de tévedtünk! Utolsó nap a programok és a napok lezárásaként, a falu Művelődési Házába hívogattunk. Kora délután elkezdett esni az eső és akkor azt gondoltuk többen, a gyermekek jelen lesznek, ez is jó, de a Művelődési Házban nagyrészt üres helyek lesznek. Az Úr megszégyenített és egyben meg is áldott bennünket.Varga Attilatestvér (tatabányai plántáló, evangélista) nem üres székeknek prédikált, hanem csaknem minden széket elfoglaló érdeklődőknek. Legyen Istené a dicsőség és köszönet mindazoknak, akik engedelmeskedve az Elhívónknak hűséggel szolgáltak!

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)