Rákoscsabaiak vendégszolgálata Pilisen

Szilágyi Renáta, 2013. március 21. csütörtök

Nagyon jól kezdődött nekünk pilisieknek az ökumenikus imahét, mert Január 20.-án vasárnap délután a rákoscsabai fiatalok szolgáló csoportja érkezett közénk lelkipásztoruk László Gábor testvér vezetésével.

DSC_0020.JPG

Már az előkészületek is izgalmasak voltak, mert a Tíz Szűz történetét szerették volna elénk varázsolni , és ennek helyszíni adaptálása komoly munkát igényelt. Testvéreink ezen a délutánon az igehirdetés után sokféle módon, verssel, bizonyságtétellel  szolgáltak közöttünk ,valamint  ifjúsági énekekkel is, melyeket Jobbágy Levente kísért, mesterien szólaltatva meg egyszerű pianínónkat, így készítve elő szíveinket a további üzenetre.

Hegyi László ifjúsági vezető  egy igazán szívhez szóló bizonyságtétellel folytatta a szolgálatok sorát, majd egy közös ének után következett a már említett csoportjelenet melyet igazán művészi szinten teljes átéléssel adtak elő ifjú testvérnőink. Megrázó volt a hatása a becsapódó ajtó előtt zokogó lányok látható fájdalmának, átélte minden jelenlévő, hogy mit is jelent kimaradni az üdvösségből. Szem nem maradt szárazon és szív nem maradt érintetlen ezt a jelenetet látva. 

Jó volt látni ezt a sok átadott életű fiatalt , akik lelkesen hozták el közénk az üzenetet, jó volt együtt lenni velük , a végén együtt imádkozni, énekelni és megélni azt , hogy milyen is lesz majd, amikor hely és időkorlát nélkül magasztalhatjuk Istenünket az örökkévalóságban. Az alkalmunkon jelen lévő református lelkész testvérünk a végén velünk teljes egyetértésben így fogalmazott: rákoscsabai testvéreink a készenlétre való hathatós figyelmeztetés mellett a menny előízét hozták el közénk legyen hála érte!

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)