Válasszunk közös csillagot!

Németh Eszter Fotó: Bakos Tamás, 2016. március 3. csütörtök

Az Örömkút februári alkalma Valentin-napi esemény volt „Válasszunk közös csillagot!” címmel 2016. február 14-én Rákoshegyen.

a6efe0f7-2b48-4979-9d1a-aeb5f2acbf8c.jpg

Ez alkalommal hallhattuk először az Örömkút-rapet Rácz Tamás „TomiPapa” előadásában. Szerintem elképesztően jól sikerült, a vokálénekesek is tetszettek, nagyon jól el lett találva.

Meghívott előadónk sem volt éppen hétköznapi. Szabó Balázs gospelzenész engem már az esemény előtt közzétett bemutatkozó, buzdító videójával levett a lábamról, nagyon kíváncsian vártam, hogy milyen lesz élőben. Balázs stílusa közvetlen, spontán volt.

Valentin-nap alkalmából témánk a házasság volt, ezen belül hogy van-e vajon létjogosultsága ennek a fantasztikus intézménynek 2016-ban.

„Nem tudok valami nagy dolgot mondani, nem is szeretnék, de meg tudom osztani veletek a tapasztalataimat” – kezdte az énekes az előadást. Mesélt a családjáról, arról, hogyan ismerkedett meg feleségével. Gabit Balázs az előadás alatt végig „drágám”-ként emlegette, nekem személy szerint biztató volt, nem az az unott, fásult „drágámozás”, hanem egy élettel és érzelemmel teli megszólítás. A gyülekezetben ismerkedtek meg tinédzserkorukban. Gabi elsőre beleszeretett a fiúba, de az elején csak jó barátok voltak, akik mindig számíthattak egymásra, Balázsnál később jelentkezett a szerelem.

Balázs, mint a hívő családban felnövő gyerekek, tisztában volt a tisztaság fogalmával, hogy Isten akarata szerint meg kellene őrizni magunkat a házasságig az Igazi számára, de úgy gondolta, hogy ő úgyis feleségül veszi Gabit, akkor nem mindegy? Most, felnőtt fejjel látja csak, hogy minden, amit akkor tett és most tesz, hatással van a körülötte levő emberekre, a gyülekezetre is. Fontosnak tartja, hogy ha valamit rosszul csináltunk, ne azt bánjuk, hogy lebuktunk, hanem hogy bűnt követtünk el.

ea2eff39-a410-41b1-86ad-e81ffe8d26d6.jpg

Napjaink egyik problémája, előadónk szerint, hogy nem megjavítani akarják az emberek a házasságot, hanem inkább lecserélik. Nem küzdenek a házastársak, inkább feladják. Nem vállalnak felelősséget, csak szájaskodnak. „Nem nyolc-tíz lányt szédíteni kihívás – mondja Balázs –, hanem EGYET boldoggá tenni egy életen át! Tegyél meg érte valamit, mondjuk MINDENT.”

Szó volt az Istennel való kapcsolatról is. Feltette a kérdést: miért alkotta Isten az embert?

a) hogy kínozza, b) mert miért ne, vagy c) hogy megossza vele az élet örömeit.

Keresztény emberként tudjuk és hisszük, hogy az utolsó a helyes a válasz. Balázs tíz éve él házasságban, s tapasztalata szerint mindennap találhatna indokot, amiért könnyebb lenne feladni, hátat fordítani, de mennyivel jobb érzés megoldani egy problémát, és kimondani, hogy fafejű voltam, ne haragudj!

Előadónk szerint a házasság a legnagyszerűbb intézmény, amit Isten alkotott, és a maga szentségében tökéletesnek teremtett. El kell fogadnunk, hogy Isten szeret minket és jót akar nekünk, mert csak vele érdemes csinálni.

a9846484-779e-403c-a7b5-9b7290231c4e.jpg

Balázs előadása végén még elénekelte nekünk új dalát, melyet a szerencsés nyertesek a jubileumi koncerten újra hallhattak.

Az alkalmat szokás szerint evéssel-ivással, beszélgetéssel zártuk, reméljük, találkozunk március 13-án, a következő Örömkúton is!

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)