„Vár az Új Bárka” – Gyerektábor Csongrádon

Giricz László, 2013. szeptember 11. szerda

Sokáig kétséges volt, meg tudjuk-e rendezni a korábban szinte hagyománnyá vált, az utóbbi években azonban elmaradó gyerektábort Csongrádon.

HPIM4277-Jcsoportkp1.jpg

De látva az alkalmainkra járó gyerekek lelki éhségét, számba véve „kevés erőnket” (Jel 3,7-8) és lehetőségeinket, mégis belefogtunk a szervezésbe. Adott volt a mottó – hiszen tavaly sikerült megvásárolni azt az épületet, amit a kezdeti bátorító igeversek (Zsid 11,7) alapján „Új Bárka Keresztyén Közösségi Háznak” neveztünk el. Így különböző megközelítésben, de mindig a Bárka volt a téma, az előadásokon, az énekekben, s a levetített rajzfilmeken is.

Noétól eljutottunk Jézus Krisztusig, az evangélium üzenete szólt a gyermekek felé, az Egyedüli Üdvözítő szeretetteljes hívását tolmácsolták a helyi testvérek, kiegészülve a körzetből: Hódmezővásárhelyről, Kopáncsról és egy kicsit távolabbról, Békéscsabáról érkező gyerekmunkások szolgálatával.

Nagy sikert arattak a kézműves foglalkozások: a fogkefével festés, az origamis bárka-hajtogatás, díszek készítése mellett az üvegmatricázás volt a legnépszerűbb. Jól megmozgatták a gyerekeket a sportos játékok, a lepedős-vizeslufi-röplabda pedig „elvitte a pálmát” a focitól még a nagyobb fiúknál is...

Üde színfolt volt a kis kirándulás a közelben lév ő Holt-Tiszához, ahol biztonságos keretek között többen vízrebocsátották igeversekkel feliratozott papír-bárkájukat – így felkeltve a víz(b)en-vízparton lévők érdeklődését is.

Nagy kihívás volt a vasárnapra közel 40-re duzzadt gyereksereg fizikai éhségét is csillapítani, ritkán maradt valami az uzsonnából és a vacsorából. Ezek elkészítése, tálalása közben jól összejöttek a gyülekezetünket látogató asszonyok is, a természete s fizikai fáradtság mellett hálás szívvel és feltöltődve zártuk a napokat. Örömünkre szolgált, hogy a plakátjaink új embereket vonzottak be a programokra. Volt, aki egész családdal jött, de a nagyszülők mellett még fiatalok is felszabadulva vettek részt az alkal makon. Bár a körüllakóknak talán szokatlan volt a zsibongás, remélhető legjobban örültek neki, mintha az imaház helyén hajdan működő kocsma „üzemelt” volna.

Még messze vagyunk a mi új fizikai „bárkánk”, az épület otthonossá tételétől (most éppen nyílászáró-cserébe kellene fognunk), de tanúi lehettünk annak, hogy az Úr Jézus Krisztus, az Új, lelki-szellemi értelemben vett Bárka, ilyen körülmények között is munkálkodik, végzi a lélekmentést, munkál a szívekben. Emlékezetessé váltak hát e napok mind a szervezőknek, mind a résztvevőknek – a roma gyerekek közül többen könnyekkel, nagy nehezen hagyták el a hazaszállítást végző kisbuszt, ezzel a kérdéssel: „Mit csinálunk holnap, hiszen úgy megszoktuk már, hogy tábor van, olyan jó volt!?

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)