Bemutatkozik a Baptista Szeretetszolgálat napsugár gondozóháza

Való Istvánné intézményvezető, 2016. január 23. szombat

Intézményünk, a Napsugár Gondozóház 2008 óta működik fogyatékkal élők napközi otthonaként Debrecenben. Az adventi várakozás időszaka az idén is, mint minden évben, sok szeretettel, békességgel, ragyogással töltötte fel a lelkét minden gondozottnak és dolgozónak.

napsugar.jpg

Kolléganőimmel Isten ajándékaként éltük meg a decemberi készülődés minden napját a ránk bízott 29 fiatal között. Közös dalunkat, Pintér Béla Csoda vár karácsony éjjelén című dalát mindennap elénekeltük, és a csoda mindennap meg is történt, mert a csodák ők maguk, a fiatalok. Nagy öröm őket szolgálni és látni azt, hogy nap mint nap többre képesek, egészséges lélekkel és önzetlen, ki nem fogyó szeretettel ajándékozzák meg a velük törődő embereket.

Ahogyan díszítettük az intézményünket és készítettük közösen az apró ajándékokat, mécseseket, úgy lett egyre fényesebb a lelkünk is. Mézeskalácsot is sütöttünk, így már nemcsak ragyogott, de illatozott is az otthonunk

Izgatott szívvel és elmondhatatlan szorgalommal gyakorolták a betlehemes jelenetet, amit három helyen is előadhattak. Először Debrecen város egyik színházában. A szülők nagyon örültek, hiszen még a televízió is mutatott belőle részletet. Azok, akik hosszabb ideig foglalkoztak már fogyatékkal élő fiatalokkal, biztosan átérzik, milyen óriási dolog a szülők számára, hogy az ő gyermekük is képes kiállni sok ember előtt egy színpadra. A hosszú taps újra erőt adott számukra, hogy tovább folytassák küzdelmüket. Ezután egy idősek otthonát látogattunk meg műsorunkkal. Ezen az alkalmon jelen lenni maga volt a gyönyörűség.

A kis öregek könnyes szeme, az a sok ölelés, az általuk készített horgolt kis angyalkák, amelyekkel megajándékozták fiataljainkat, nagyon felemelő érzés volt. Kölcsönösen sokat kaptunk egymástól. Az adventi várakozásra a Szappanos utcai imaházban került fel a korona, amin már a bővebb rokonság is részt vehetett. Jézus születéséről nem is lehetett volna méltóbb helyen megemlékezni. Igaz, hogy milyen gyönyörű a mi hivatásunk?

Igaz, hogy ilyen tiszta szeretetet nem lehet máshol kapni? Igaz, hogy ezért a boldogságért érdemes élni? Igaz. Kívánom mindenkinek, hogy legyen ilyenben része. Kívánom mindenkinek, hogy olyan rendkívüli kollégái legyenek, mint nekem. Kívánom mindenkinek, hogy úgy tudja a szeretetszolgálatot képviselni, hogy büszkeség legyen számára ez a szó, mert benne van a nevünkben, hogy a szeretetet szolgáljuk.

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)