Felhívás – Segítség az iraki keresztényeknek

Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége, evangelikus.hu, 2014. augusztus 21. csütörtök

A Magyarországi Evangélikus Egyház Elnöksége 2014. augusztus 21-én kiadott közleményében arra kérte az evangélikus gyülekezeteket, hogy csatlakozzanak az iraki keresztényekért indított akcióhoz.

irak.jpg

„Kérjük a mellékelt felhívás hirdetését a vasárnapi istentiszteleteken, és az augusztus 31-i offertórium beküldését az Országos Egyházhoz, ahonnan összesítve kerül továbbításra az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül az iraki rászorultakhoz” – írta a lelkészeknek szóló kísérőlevélben Gáncs Péter elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban érkeznek hírek arról, hogy keresztény közösségek kerülnek végveszélybe, keresztényeknek kell meghalniuk hitükért. Az európai kereszténység, benne a magyarországi evangélikus közösség is, számos kihívással küzd, melyek gyakran nem engedik, hogy távoli keresztény testvéreinknek a mienknél sokkal drámaibb küzdelmeire, sorsára kellő figyelemmel legyünk.

Az elmúlt hetekben Észak-Irakban keresztény családok tízezrei kényszerültek menekülni az életüket fenyegető üldözés és háborús helyzet elől. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elsőként csatlakozva a nemzetközi összefogáshoz megkezdte egy segélyprogram előkészítését, melynek célja a napról napra súlyosbodó humanitárius válság miatt szenvedők megsegítése.

A Magyarországi Evangélikus Egyház ezúton körlevélben kéri valamennyi gyülekezetét, hogy csatlakozzanak az összefogáshoz, és hirdessenek rendkívüli adománygyűjtést augusztus utolsó vasárnapjára távoli keresztény testvéreket segítő magyar segélyprogram támogatására.

Pál apostol így biztat: „Amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.” (Gal 6, 10)

A Magyarországi Evangélikus Egyház Elnöksége

Budapest, 2014. augusztus 21.

Forrás: http://evangelikus.hu/cikk/irakifelhivas

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)