"Ha segíteni kell, az most van!"

http://www.erdon.ro, 2015. március 7. szombat

A kárpátaljai magyaroknak gyűjtött élelmiszersegéllyel indult útnak pénteken délben egy kisebb konvoj Érmihályfalváról. Ott nagy a baj, a gyűjtés folytatódik.

karpatalja.jpg

Tartós élelmiszerrel megpakolt kisteherautó indult útnak pénteken délben Érmihályfalva központjából Kárpátalja irányába. A kormánynál Szabó András baptista lelkész, a helyi REKAB Alapítvány (melyről többször írtunk lapunkban, hátrányos helyzetű gyerekek istápolását végzik) vezetője ült. Mielőtt nekivágott az útnak, lapunknak elmondta: kárpátaljai szolgatársaktól kapott elkeserítő információk alapján kezdtek gyűjtésbe. Az információk lényege, hogy az Ukrajnában kialakult háborús helyzet okán Kárpátalján is egyre nehezebben élnek az emberek, szinte napok alatt 300%-os inflációval kellett szembenézzenek. Olyan nagy a szükség, hogy az ottaniak elbeszélése szerint rövidesen vagy elmenekülnek, vagy éhen halnak, tehát azonnali segítségre van szükség, mondta Szabó András. Ezek tudatában a február utolsó napjaiban, a nagyváradi magyar baptista misszió-kerület (Bihar, Arad, Temes megye) konferenciáján felvetette az ötletet: szervezzenek gyűjtést.

A gyűjtés folytatódik

Ez olyan komoly visszhangra talált, hogy rövid időn belül összeállt az első szállítmány: mintegy 2 tonna, Biharban gyűjtött tartós élelmiszer volt a kisteherautóban, illetve pénz is gyűlt, melyből a helyszínen - Beregszászon, Nagyberegben, Munkácson - vásárolnak ugyancsak tartós élelmiszert. A gyűjtés természetesen folytatódik és természetesen vallási hovatartozástól függetlenül bárki adakozhat. Érmihályfalván és környékén a helyi Városháza által biztosított helységben gyűjtik az adományokat. Erről és bármilyen további részlettel kapcsolatban Szabó Andrástól kell érdeklődni a 0735-500944-es telefonszámon, de csak hétfőtől, amikor várhatóan visszatér ebből az első missziójából. Pénzadományt a Transilvania Banknál nyitott RO89BTRL00501205W39249XX bankszámlára lehet tenni. Beszélgetésünk után percekkel megérkezett egy hasonló kisteherautó Aradról, együtt irányultak Debrecenbe, ahonnan egy kisebb konvoj részeiként indutak tovább Kárpátaljára. Szabó András megígérte: visszatérése után beszámol tapasztalatairól.

Rencz Csaba

Forrás: http://www.erdon.ro/ha-segiteni-kell-az-most-van/2779534

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)