Missziós hírek a MEK-től

Csuhai József, a MEK, baptista koordinátora, 2016. január 25. hétfő

  • Kapcsolódó címkék:

  • MEK

Vagyis a Misszió az Egészséges Közösségekért csapatától. Élünk. Dolgozunk. Figyeljük a jeleket, az eseményeket, de legfőképpen a mi Urunkat, Jézus Krisztust: "Mit tenne Ő a mi helyünkben? Mit készít? Hol vannak értő szívek, melyek akarnak az Ő akaratának megfelelően mozdulni?"

img_20140730_100502.jpg

Így telt el a 2015-ös esztendő is:

- Folytatódott a munkánk a Hatvani Grassalkovich iskolában, ahol hetente két nap, hat osztállyal, hat tanóra keretében tudtunk találkozni. Az osztályok feltérképezése folyt 10 héten keresztül. Arra voltunk kiváncsiak, hogy mi van a diákokban: lelkileg, érzelmileg, a gondolataikban. Később ezekre építve próbálkoztunk segítségükre lenni, hogy választ kapjanak életük sok-sok kérdésére.

- Az év folyamán meghívást kaptunk előadóként a Magyar Református Egyház által szervezett lelkésztovábbképzésre is, melynek középpontjában most a CIGÁNYMISSZIÓ volt.

- Márciusban tartottunk egy Továbbképző Tanfolyamot Debrecenben, melynek helyi szervezője Hessel volt. Ő így vall a MEK-ről: "Amikor én először hallottam a MEK-ről, úgy éreztem, hogy helyre estek a kirakós darabok: végre, ennek van értelme! Egy kiegyensúlyozott megközelítés a bonyolult romamissziós munkára!” ( Hessel Keuter, Debrecenből)

- Jártunk Szerbiában, ahol a gyermekek és nők közötti szolgálat fontosságáról, "hogyan?"-ról tartottunk konferenciát.

Április 16-tól 18-ig Isten összegyűjtött 100 meghívott képviselőt Albániába, hogy a szívünkre helyezze: " Maradjatok együtt!" Közben folytatódott a munkánk Boldogon, Vácegresen, Csörögön, Kékcsén és még sok más helyen! Nincsenek nagy eredmények. A szívek nehezen mozdulnak. Nehéz időt élünk, de tenni kell, amire indít minket a mi Gazdánk!

Most, hogy elkezdődött a 2016. esztendő Isten újra. a Márk 1,3 igeverset helyezi a szívemre: " Készitsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!" A cigány testvéreknek, barátainknak nem olyan sima, egyenes az életútja, mint - általában - a miénk. Több területen kell utatkésziteni, egyengetni, tisztogatni. Sokan dolgoznának, de nincs elég munkahely, sokan tanulnának, de a családi háttér nem mindig támogató ebben. Sokan járnának gyülekezetbe, de a gyülekezeteink még mindig nem elég befogadóak - egyedül pedig nem mindenhol tudnak megállni! Van tennivalónk.

Az év első felében, február 21-26 között, Balatonföldváron szeretnénk egy Tanfolyamot tartani olyan testvéreknek, akik már benne vannak a misszióba, de szeretnék felfrissiteni látásukat, új ismeretekkel szeretnék tapasztalatukat bőviteni! ( Érdeklődni a honlapunkról: www.mekmagyarorszag.com vagy a 06208861926-os telefonon) Kérjük a Testvéreket, imádkozzanak értünk! Amennyiben szeretnének a MEK- ről többet megtudni, szívesen adunk lehetőseget a személyes találkozásra - az MBE székházában vagy ellátogatva az adott gyülekezetbe, közösségbe!

Amennyiben bárki is tud Bennünket támogatni az 1% felajánlásával, megköszönjük! (Nevünk: Misszió az Egészséges Közösségekért Alapítvány /Adószámunk: 18509195-1-12 )

" Készítsétek az Úr útját,..."

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)