Ökumenikus istentisztelettel kezdődik augusztus 20.

http://magyarhirlap.hu, 2015. augusztus 17. hétfő

Ökumenikus istentiszteletet tartanak egyházi vezetők szerdán, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az MTI-vel.

Az ünnepi istentiszteleten a római katolikus, református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és ortodox egyház főpásztorai szolgálnak. Igét hirdet Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, a MEÖT alelnöke. A szertartáson részt vesz Cserháti Ferenc katolikus püspök, Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Csernák István, a Magyarországi Metodista Egyház szuperintendense, Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke, Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, valamint a magyarországi ortodox egyházak és az anglikán egyház képviselői is.

Az 1943-ban alakult MEÖT a genfi székhelyű Egyházak Világtanácsának magyarországi szervezete. Társult tagja a szintén genfi Európai Egyházak Konferenciájának, amelyen keresztül részt vesz az Európai Unió és az Európa Tanács mellett működő egyházi képviselet munkájában.

A MEÖT széles körű nemzetközi kapcsolatokat tart fenn öt kontinens nemzeti egyháztanácsaival és nemzetközi egyházi szervezeteivel, koordináló szerepet vállal a magyar egyházak nemzetközi munkájában. A szervezetnek tizenegy tagegyháza van, és több felekezet - például a Magyar Katolikus Egyház - együttműködő státussal vesz részt munkájában.

See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/33080/Okumenikus_istentisztelettel_kezdodik_augusztus_20#sthash.r6U7WQXT.dpuf

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)