Nagyvilág

Cigánymissziós módszertani kiadványsorozatot indít öt protestáns egyház, hogy tapasztalataik megosztásával segítsék a romák felzárkóztatását. A Cigány Módszertani és Kutató Központ gondozásában megjelenő sorozat első füzetét kedden mutatták be Budapesten. Az összefogásban a református, az evangélikus, a pünkösdi, a baptista és a metodista egyház cigánymissziója vesz részt.


„ A jó mesék…”

2014. október 29. szerda

Milyenek a jó mesék? „A jó mesék olyanok, mint némely derék ember: ahogyan vénülnek, úgy szépülnek meg. S ezt bizony jólesik látni.”- válaszolná Andersen


Tíz fős magyar csapat járt az elmúlt napokban Libanonban. A segélymunkások mellet a baptista fenntartású iskolák igazgatói látogatták meg a menekülttáborokat.


Reformációi gálaest

2014. október 20. hétfõ

A hagyományoknak megfelelően 2014. október 19-én is megtartották a Budapest Uránia Nemzeti Filmszínházban a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) szervezésében a reformációi gálaestet.


Magyarok az Ebola ellen

2014. október 20. hétfõ

Az Ebola megbetegedésekben leginkább érintett egyik területen, Sierra Leonéban nyújt segítséget a Magyar Baptista Szeretetszolgálat. A gyakorlati segítség mellett elsősorban felvilágosításra van szükség – mondta telefonon Füredi Kamilla, a szeretetszolgálat munkatársa.


Errol Simmons testvérünk 75 éves korában befejezte a mennyei Atyát szolgáló földi életét. Isten nevében végzett működése emberek ezreit érintette meg az egész világon zenekarvezetői, oktatói, missziói és lelkipásztori tevékenységének ajándékai által.


A hazánkban is egyre nagyobb figyelmet követelő kortárs bántalmazás témájában tartottak ma könyvbemutatóval egybekötött sajtóbeszélgetést az Aranytíz Kultúrházban,...


A Vallásközi és Dialógus Bizottság tagjai szeptember 26-án látogatást tettek a Magyar Iszlám közösségnél. A bizottsághoz csatlakozott Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök is.


Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)