2015. október: A látható egyház - szolgálat és vezetés

2015. október 2. péntek

Jézus Krisztus úgy beszél a hívőkről és a hívők közösségéről, mint a lámpatartóba helyezett mécsesről, mint hegyen épült városról. Gyülekezetünk tehát látható valóság a település számára. Szolgálatunk viszont nem attól jó pusztán, hogy embertársaink konkrét szükségleteit kielégítjük, hanem sokkal inkább attól, hogy tevékenységeink, folyamatos jelenlétünk irányt mutat, terel, mai szóval trendet határoz meg.

Így mutatja föl, hogy mit is akar Isten a falunkban, városunkban. Személyes, családi és gyülekezeti létezésünket nem csupán láthatóvá kell tenni, hanem láthatóan kell lenni. A láthatóságot, a folyamatos jelenlétet nem tudják helyettesíteni programjaink, missziós és evangelizációs alkalmaink. Mert a láthatóság több, mint tevékenység, mint program: életforma, életmód. A jelenlét nem alkalmi dolog. A látható egyház, a látható gyülekezet valóságosan mindennap jelen lévő egyház és gyülekezet.

luther-poting-95-theses.jpg

A hónap igéje:

„Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” (Mt 5,16)

A hónap imája:

Jó Atyánk, értesd meg velünk, mit jelent jelen lévő hívőként, gyülekezetként, egyházként lenni környezetünkben, településünkön és országunkban! Szentlelked segítsen megtalálni és élni úgy, hogy hasznosan ragyoghassunk embertársainknak, és valóságossá tegyük számukra jelenlétedet a mindennapokban. Változtass meg bennünket, hogy a te lámpád, a te városod legyünk itt, ahol élünk! Ámen.

A hónap kérdései:

Hol látható jelenlétünk településünk életében? Miben szolgáljuk, vezetjük lakóhelyünk családjait, gyermekeit, fiataljait, tudatlanjait, betegeit, tanulóit, dolgozóit, árváit, özvegyeit, szegényeit, vezetőit, vállalkozóit, kereskedőit, krízist vagy tragédiát megélőit, magányosait? Mivel rendelkezünk, ami segítségére lehet embertársainknak? Milyen kapcsolatokat tudunk felvenni, kialakítani, elmélyíteni azért, hogy érezzék, valóságosan jelen vagyunk?

A tartalom megtekintéséhez Adobe Flash lejátszó szükséges.

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)