Engedd el a múltat!

Durkó Anett, 2013. július 29. hétfő

„Ne nézz hátra, jön a farkas, nagyot üt a hátadra” – szól a játékos mondóka. Gyermekként jó volt ezt játszani.

visszapillanto.jpgSokan meg tudták állni, hogy nem fordultak meg, de ha meg is tették, nem történt semmi baj. Lótnak Isten parancsolta, hogy ne nézzen hátra. Ő és családja mégis megtette, amiért az életükkel fizettek.

Minden autón nagy szélvédő, és viszonylag kicsi visszapillantó tükör van. Gondoljunk csak bele. Mi lenne, ha egy hosszú út során folyamatosan a visszapillantó tükörbe néznénk, és csak ritkán pillantanánk előre? Ha így indulnánk útnak, néhány másodperc múlva karamboloznánk. Az autótervezők is tudják, hogy ami mögöttünk van, az közel sem olyan fontos, mint az, ami előttünk van. Csak úgy jutunk előre, ha abba az irányba is nézünk. Ha az autóban is előre nézünk, miért ne tennénk ezt az életünkben is?

Gyakran nem is olyan egyszerű elengedni a múltat. Hogyan hagyhatjuk magunk mögött mégis? Mindenek előtt ne gondolkozzunk a múlton fölöslegesen, ne beszéljünk róla állandóan! Ne akarjuk a negatív emlékeket újra és újra átélni! Ne hagyjuk, hogy a csalódottság maradjon a meghatározó életérzésünk! Ne siránkozzunk azon, amin úgysem tudunk változtatni! Isten új kezdetet szeretne adni, de ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, el kell engedni a múltat. El kell búcsúzni a csalódásoktól, a kudarcoktól, és hagyni kell, hogy ezek az ajtók bezáródjanak mögöttünk! Lépjünk tovább a jövő felé, amelyet Isten tartogat a számunkra annak tudatában, hogy már úgysem tehetünk semmit a múlt kudarcaival. A múltat nem tudjuk megváltoztatni, de a jövőt igen. Fontosabb az, ami előttünk van, mint az, ami mögöttünk. Sokkal fontosabb az, hogy merre megyünk, mint az, hogy honnan jöttünk és min mentünk keresztül. Megfelelő hozzáállással többet nyerhetünk meg a jövőben, mint amit elveszítettünk a múlt során.

Ne nézzünk hátra!

Isten egyetlen embert sem alkotott meg anélkül, hogy ne helyezett volna bele értékes kincseket. Talán betemette az értékeinket a depresszió, a keserűség, az erőtlenség, a kudarc és a félelem. Isten nagyszerű ajándékai azonban továbbra is ott rejtőznek bennünk. Most rajtunk a sor. Kezdjük el kiásni őket a romok alól! Ha egy ajtó bezáródik mögöttünk, akkor Isten kinyit egy másikat. Ha pedig mindegyik ajtó bezáródik, akkor kinyit egy ablakot. Isten új kezdetet akar adni. Továbbra is nagyszerű terve van az életünkkel kapcsolatosan. De mikor kezd el ez a csodálatos terv megvalósulni? Abban a pillanatban, amikor többé már nem hátra tekintgetünk, nem a veszteségek miatt siránkozunk. Semmi sem tudja olyan mértékben akadályozni Isten tervének megvalósulását, mintha a múltnak élünk.

Drága testvérem! Ami mögötted van, az közel sem olyan fontos, mint ami a jövőben vár rád. Sokkal fontosabb az, hogy merre tartasz, mint az, hogy honnan jöttél. Ezért bátran nézz előre!

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)