Hitem nyara

Hekler Zsuzsanna, 2013. november 22. péntek

Izgalmat, élményeket, életem nyarát és egy álom megvalósulását vártam, mit sem gondolva arról, hogy ezek mellett megkapom a legnagyobb ajándékot: személyes kapcsolatot Istennel.

2013kk.jpg

Másodéves egyetemista voltam, mikor megfogalmazódott bennem az elhatározás, hogy élni szeretnék a CL nyújtotta lehetőséggel, és hogy a következő nyaramat egy amerikai gyermektáborban való munkával szeretném tölteni. Részt vettem a hivatalos tájékoztatón, elvégeztem az online jelentkezést, elmentem az angol nyelvű interjúra, végül pedig aláírtam a szerződést. Minden simán ment, majd nem sokkal később kaptam a telefonhívást, hogy kinézett magának egy keresztény tábor, akik januárban jönnek interjúztatni, el tudok-e menni. Nagyon korán, május végén lett volna a kiutazás, ezért esélytelennek tartottam, hogy kijussak ebbe a táborba, ezen kívül az sem volt túl bíztató számomra, hogy keresztény táborról lenne szó, hiszen ekkor még hitem nem állt erős alapokon. Ám telt az idő, és valami mégis arra késztetett, hogy elmenjek az interjúra, ami végül sikeresen zárult, és egy egyéni vizsgarendnek hála május végén kiutaztam, hogy eltöltsek egy nyarat az Amerikai Egyesül Államok Arkansas nevű államában.

A táborba érkezés utáni első héten már tudtam, hogy ez a nyaram nem csak a munkáról, és az azt követő utazásról fog szólni. Voltak közös dicsőítések, körbeszélgetések, Bibliatanulmányozások, hallgattunk tanításokat. Csodálva figyeltem, ahogy a velem egykorú amerikai fiatalok megélik a hitüket. Én is akartam azt az erőt, azt az örömöt, lelkesedést, fényt, ami bennük volt. Ezért én is kezembe vettem a Bibliát és kiültem a teraszra, a közös helyiségek egyikébe, vagy éppen a tópartra, és amikor csak időm úgy engedte, olvastam.

Ezen kívül minden hétfő és kedd este részt vettem a csak egyetemisták számára meghirdetett dicsőítő esten, amit itt time out-nak hívtak. Nem telt el sok idő, mire megértettem, hogy miért „áldozzák” erre a szabadidejüket a fiatalok egy-egy fárasztóbb munkanap után. Itt kapták meg azt a lelki feltöltődést, ami megadta nekik az energiát ahhoz, hogy másnap reggel ismét fel tudjanak kelni akár reggel 6-kor és elvégezzék feladataikat. Nekem is ez segített.

Tehát így telt el három hónapom. Megismertem egy addig számomra még idegen kultúrát, új barátokra tettem szert, rengeteget nevettem, dolgoztam, Bibliát olvastam és tanulmányoztam egyedül és csoportban is, mindezt Isten dicsőségére.

A Camp Leaders program keretein belül az elvégzett munka után a diáknak van 30 napja arra, hogy utazgathasson, ha szeretne. Én is így tettem, és 3,5 hét alatt – barátokkal és egy autóval – beutaztuk az egész nyugati partot, majd átrepültünk keletre, ahol még szintén eltöltöttünk egy hetet. Jártam sivatagban, Nevadában, másztam hegyet a Yosemite nemzeti parkban, fáztam a Golden Gate híd lábánál, jártam Hollywoodban a csillagokon, New Yorkban nem láttam az épületek tetejét, és mindenben, de mindenben Isten munkáját csodáltam.

Csodaként éltem meg a nyaram minden egyes percét és miután hazatértem, amiket kint megtapasztaltam, mind velem maradtak. Hazaérvén egyből felkerestem a hozzám legközelebbi gyülekezetet, részt vettem az ifjúsági alkalmaikon, eljártam konferenciákra, és Bibliakörökhöz is csatlakoztam.

Idén szeptembertől a Camp Leaders National Team tagjaként a keresztény táborokat képviselem, ami nagyon nagy öröm számomra, hiszen segíthetem a hozzám hasonló fiatalokat abban, hogy fejlődhessen angol nyelvtudásuk, önállóságot tanuljanak, megismerjenek egy idegen kultúrát, önismeretre tegyenek szert, valóra váljon egy álmuk, megkapják életük legjobb nyarát és ezek még mind csak ráadások a mellett, hogy személyes kapcsolatot alakíthatnak ki, mélyíthetnek el az élő Istennel.

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)