Milyen istentiszteletre vágyom én?

H. K. , 2015. május 28. csütörtök

Szép, kedves, rendezett, vonzó, érdekes, izgalmas, békességes és… okos istentiszteletre. Mindegyik szó fontos számomra. Az Istennel való találkozás nem lehet akármilyen.

bemerites20.jpg

Az istentisztelet szépségét, élményét azzal a gonddal kell terveznünk, formálnunk és megvalósítanunk, ahogy a szerelmes ember készítgeti a nagy találkozást párjával.

Kedves istentiszteletre vágyunk, hiszen annyi a feszültség az életben.

Legyen vonzó. Emberszabású. Nem úgy, hogy leereszkedik alacsony színvonalra, hanem úgy, hogy lelkesíti az embert: van mihez felnőni. Jézus szava: ha felemeltetem, mindeneket magamhoz vonzok, megvalósulhat minden istentiszteleten. Nem az egyház (ez a „csúnyácska menyasszony”) a vonzó, hanem az Isten, akinek háza, jelenléte lehet vonzó az ember számára.

Az istentisztelet lényegi jelzője: érdekes. Ez igaz lesz akkor, ha mi, emberek nem tesszük unalmassá, vontatottá, igénytelenné. Ha jól végezzük a dolgunkat, akkor az istentisztelet egy izgalmas eseményfolyamatba von bele minket.

A Szent Isten közeledik felénk, ad nekünk randevút minden istentiszteleten. Vele lehet találkozni, általa lehet megújulni, benne lehet távlatot nyerni életünknek. A mi feladatunk Mózeséhez hasonló, aki levetette saruját, amikor az égő (de el nem égő) csipkebokorban az Isten-jelenés tanúja és élvezője volt. Ha le tudjuk (és le akarjuk) venni a sarunkat, akkor megszülethet a nagy pillanat: a mindenható Isten és én, az ő gyermeke újra (megint) együtt vagyunk. 

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)