Tanévkezdés

Muzslai-Bízik Hanna, 2014. augusztus 20. szerda

A tanévkezdés réme vészesen közeleg. Nemrég lelkesen számoltam vissza a napokat a vakációig, most meg már kezdődik újra a suli.

normal_14iskolakezdes-szabol-110931ml.JPG

S ez engem határozottan piszkál. Nyugtalanságom reggelente nyilvánul meg legjobban: egyre gyakrabban kelek fel a „helyzet van” állapotában. Ilyenkor hajnalban kipattan a szemem, szívem mindenre elszántan kalapál, és meg vagyok győződve arról, hogy egy embert próbáló nap kezdetén nagyjából tíz percem van az indulásig. Ebből a rémült helyzetből néhány másodperc múlva ráeszmélek, hogy mindez csak vaklárma: nyári szünet van. Ezzel a jóízű gondolattal visszahuppanok a puha ágyba. Szemhéjam lezárul, szívverésem üteme lassul, kezdek visszatérni az álmok birodalmába. Utolsó józan gondolatommal azért még végigsuhan az agyamon, hogy milyen jó, hogy vakáció van, mert innen most erőnek erejével sem tudnék kikelni.

A helyzet azonban az, hogy vészesen közeleg az a rémséges reggel, amikor nem hajthatom vissza a fejemet a dédelgetett nyáriszünet-gondolattal. Mert a suliba, a munkába be kell érni, szundizni pedig maximum tíz percet lehet.

Jelenleg elképzelésem sincs arról, hogyan fogok tudni felkelni az első szeptemberi munkanap reggelén, arról meg pláne nem, hogyan leszek képes egy újabb tanévet végigrobotolni.  De elhatároztam, hogy holnap reggeltől egy új gondolatot fogok felkelni. Hiszem, hogy ez elegendő lesz nemcsak az első zűrös reggelen, hanem az egész zűrzavaros tanévben: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít”

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)