Lelkigondozás

Mindannyian tagjai vagyunk valamiféle társadalmi csoportnak. Sőt, egyszerre többnek is: családban, rokoni közegben élünk, részei lehetünk baráti, munkahelyi és gyülekezeti vagy más közösségnek.


Kiscsoportod tagjainak elkerülhetetlenül szembesülnie kell az élet nehézségeivel és szenvedéseivel. Lehet ez anyagi nehézség, válás, depresszió, szenvedélybetegség, munkanélküliség vagy akár egy olyan elsöprő erejű csapás, mint egy végzetes kimenetelű betegség, egy házastárs vagy gyermek halála.


Női lelki gondozás

2014. április 7. hétfõ

Édesapám megbecsült, metodista lelkész volt Kaposváron. Érettségim után házasságkötésem által elkerültem Németországba, Frankfurt közelébe.


Kritika és bátorítás

2013. szeptember 16. hétfõ

A kritika és a bátorítás két olyan terület, ami nem igazán kap sok figyelmet, ugyanakkor alapvetően meg tudja határozni egy család, illetve egy gyülekezet mindennapjait is.


Az egész embert gyógyító Jézus

2013. április 23. kedd

Nagymamám szobájának falán függött Márton Lajos, az egyházi körökben ismert festőművész egyik képe.


Mit mond a belső hang?

2013. február 22. péntek

Mindannyian belső dialógust folytatunk. Többet beszélünk magunkkal a nap folyamán, mint mással, és erre a belső hangra jobban figyelünk, mint mások véleményére.


Az előző napon Illés imájára tűz szállt alá az égből, és megemésztette az oltárra tett áldozatot. Amikor látta ezt az egész nép, arcra esett és azt kiáltotta: „Az Úr az Isten, az Úr az Isten!” Illés pedig lemészárolta Baal valamennyi prófétáját, majd újabb imájára három és fél év szárazsága után megeredt az eső. Ezzel – többéves bujdosás és sok imádság után – hatalmas győzelem adatott a prófétának.


A depresszióról keresztyén szemmel

2012. december 13. csütörtök

Magyarország lakosságának hét százaléka szenved súlyos depressziós megbetegedésben, és további hat százalék is kezelésre szorul depressziós tünetei miatt. Sokuk egyáltalán nem kap kezelést, és szenvednek, pedig meggyógyulhatnának. Vajon mi lehet a helyzet a keresztyén közösségekben?


Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)