Női lelki gondozás

Zimre Mária Terézia, 2014. április 7. hétfő

Édesapám megbecsült, metodista lelkész volt Kaposváron. Érettségim után házasságkötésem által elkerültem Németországba, Frankfurt közelébe.

tartalom_kpekkel.png

Ott a gyülekezetben „nagyszerű” hívő voltam, minden feladatot vállaltam, a vasárnapi iskolától kezdve az orgonálásig. Ifjúsági órákat, bibliai órákat tartottam, továbbképzéseken vettem részt. Az ottani Metodista Gyülekezetben prédikációi engedélyt kaptam már 30 éves koromban, amit az akkori Szuperintendens úr Hans-Jürgen Stöcker irt alá.

Külsőleg erősnek mutattam magam, de belül egy nagy bizonytalanság volt bennem. Depresszió, kétségek kínoztak, amikor elkerültem Hannoverbe. 2000-ben, egy lelki gondozási kurzusra jelentkeztem, szívem telve volt fájdalommal, és reménytelenséggel. Egy orvoshoz jártam terápiára, ahová a háziorvosom átutalt, mert olyan reménytelennek látta helyzetemet. Úgy éreztem, életem egy zsákutcába került, és onnan nincs kiút. Az orvos is így látta.

A kurzuson mindenki megértő, és szeretettel telt volt. Egy idős lelkészházaspár volt a munka vezetője, és szívemet nagyon megérintette, amikor először hallottam tőlük azt a kifejezést, hogy mi itt mindannyian megsebzett gyógyítók vagyunk. Igen, érezni lehetett rajtuk, hogy leereszkedtek az én szintemre. Milyen jól esett ez megsebzett szívemnek!

Ott Isten a jósága által megérintett, és akkor valóban teljesen átadtam életemet Jézus Krisztusnak. Elkerültem egy Baptista gyülekezetbe, ahol a belső gyógyulás elkezdődött szívemben. Ekkor, 2000 – ben megismertem a „LIVING WATERS” lelki gondozási munkát, és munkatársként ottmaradhattam. Ez nagy elismerés volt számomra, hogy munkatársuk lehettem.

Isten a női munkát helyezte szívemre, és 2012-ben kiadhattam Isten kegyelméből a „LEBENSFÜLLE” nevezetű munkakönyvemet, 23 témával női lelki gondozásra. Ennek magyarul az „ÉLET TELJESSÉGE” nevet adtam. Egy kisebb könyv is elkészült 9 témával, azok számára, akik az élet értelmét keresik, és még nem ismerik az utat Jézus Krisztushoz.

Már évek óta tudom, hogy Isten ezzel a munkával engem Magyarországra készített fel. A Kaposváron működő BÉKEVÁR alapítványnak ajánlom fel ezt a munkát, és 2013 őszén szeretném elkezdeni a női lelki gondozást, mint megsebzett gyógyító! Alázattal és megértéssel.

Munkám tartalma, és lényege:

Információ: Zimre Mária Terézia

E-Mail: marika.zimre@gmail.com

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)