„Fölemeltetett a mennybe”

Gerzsenyi Sándor, 2015. május 7. csütörtök

Fiatalabb koromban, egy nemzetközi konferencián összebarátkoztam egy svéd lelkipásztorral. Meghívott, látogassuk meg őket, a családját, a gyülekezetét.

kep53.jpg

– „És lőn!” – A következő nyáron a feleségemmel együtt vállaltuk a nagy utazást. Első lépés ilyenkor egy jó térkép és egy kiváló útikönyv. Levelező, majd telefonos kapcsolat… Készültünk. Vártak ránk. /Ez még a „Trabantos korszakomban” történt./.

Ennél is fiatalabb koromban /gyermekkoromban/ szüleim segítségével megismerkedtem egy még távolabbi országból való „valakivel”. A személyes elbeszéléseken túl egy remek „útikönyvet” is kaptam. Az volt ráírva: „Szent Biblia”. – Kiderült, hogy ez a bizonyos „valaki” nem más, mint annak az országnak a Királya, a neve Jézus Krisztus.

Ő valamikor szintén földlakó volt. Eközben kieszközölte, hogy bárki e földről eljuthat, sőt, feljuthat az ő dicsőséges országába. Mert hiszen ő a Mennyországban él. – Azért volt itt „lent”, hogy kifizesse az utazási díjat valamennyi földi ember számára, aki hisz őbenne, és szeretne bejutni az országába. Ő nem maradhatott itt, csupán harminchárom évig, aztán hazament az örökkévalóságba. A Menny örök trónusán, a Teremtő Atya Isten jobbján ül, és most ott vár reánk.

Édes szüleim már átmentek, apám előbb, aztán édesanyám is. Mostanában pedig én szoktam kapni bizonyos érthető üzeneteket, hogy ne feledjem, nem ez a végleges helyem.

Amikor – nyugdíjasként – Pécsre költöztünk, az volt  - a párommal együtt – a tizenötödik költözködésünk. Ha most kinézek a tíz emeletes panel ablakán, ellátok a temetőig. Azt mondják, arrafelé kell majd elindulni a végső otthonunkba.

Kezdhetek örülni, hiszen ismerem a János l4:l-4.-et: „Elmegyek helyet készíteni a számotokra”. – Ezt a Mennyország királya mondta, mielőtt haza utazott volna. Kezdhetek örülni, mivelhogy  ott majd személyesen találkozhatom drága Megváltómmal, Jézussal. És a szüleimmel is, valamint az előre ment „testvérekkel”, barátokkal, sőt, a bibliai „szentekkel”!

Egyelőre azt tanulgatom, hogy mi „nem” lesz ott, ahová Jézus előre ment. Semmi olyasmi, ami zavarja a rendet, a békességet és az áldott életet. Reménykedem, hogy nem lesz fájdalom, szenvedés, amikben mostanában gyakran volt részem.

Az utóbbi sötét hónapokban minket is meglegyintett a bróker-botrány fagyos szele. Amikor elvonult a dermesztő vihar, hálát adhattam, hogy „odaát” a pénz ismeretlen fogalom. Hiszen az „arany utcákon” még a tisztaság őrei is bizonyára aranyport fognak sepregetni, ha nem elég fényes előttünk a járda.

Mennybe menetel. Az Övé és a miénk! Ő volt az „első zsenge”. Mi pedig lehetünk a kegyelem magvetése nyomán a gazdag „termés”. Akkor betakarít az örök raktárába. Lukács 3:l7. „És megtisztítja szérűjét: a gabonát csűrébe takarítja”.

Impresszum

Országos Központi Iroda címe
1068 Budapest VI., Benczúr u. 31. 

Nyitvatartás
Hétfőtől csütörtökig: 9–16 óráig
Személyes találkozáshoz fontos az időpont előzetes egyeztetése.

Telefonszámok
(+36) 1/352-9993
(+36) 1/343-0618
(+36) 20/886-0000 (baptifon)

Fax: (+36) 1/352-9707/103

E-mail
baptist@baptist.hu

Az egyház adószáma
19818513-2-42 

További adatok (számlaszám...)